Как се рисува човек?

Оценете статията: post

В този материал, само с няколко стъпки, ще се научите как се рисува човек. Човешкото тяло може да бъде нарисувано, както цяло, така и на отделни части.

Първо, очертайте главата на човека. Необходима е концентрация, когато рисувате главата и лицето. Чертите на лицето са строго индивидуални за всеки. Изберете си форма, скицирайте я в профил, анфас, три четвърти наляво.

След като сте очертали, внимателно и старателно, профила на лицето, нарисувайте половината от окото. Като цяло, един профил си има своите тънкости. Необходимо е леко да подчертаете линията на бузата и тази, водеща към носа. Тези детайли са изключително важни, за да изглежда лицето възможно най-реалистично. Положете труд по тази скица.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се излекувах от коксартроза?

Следващата стъпка как се рисува човек, е да начертаете тялото. Фигурите между, които можете да избирате са женска, мъжка и човешки скелет. Трябва да бъдете внимателни с точността на пропорциите.

Как да нарисувате половата идентичност на човека? Различни са детайлите за изобразяване й. Възможно е да ви се стори, че рисуването на мъжка фигура е много по-трудно. За разлика от жените, формата на мъжкото тяло не притежава такива извивки.

Няколко са формите на очите. Те излъчват различни настроения. Могат да изразят обич, радост, гняв, копнеж.

Подобно на очите, носът също се изразява с най-разнообразни форми. Имайте предвид, че да нарисувате нос не е лесно, защото трябва да спазвате пропорциите в съотношение с лицето.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави извара?

Опитайте да нарисувате две лица: женско и мъжко. Първо, нарисувайте два кръга. След това нарисувайте линиите на носа и очите, както вече можете.

Леко очертайте очните линии и тези на ноздрите.

Изберете си форма на лице и го нарисувайте. След това продължете с ноздрите и горната устна.

Продължете към останалите части от лицето. Нарисувайте очите, веждите, формата на ушите и устата. На женското нанесете руж и сенки на клепачите. Преминете към рисуването на врата и косата. Изберете стил, който харесвате.

Какво получихте? Харесва ли ви? Можете да оцветите картината или да я оставите в черно-бяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *