Радио 1 онлайн

Къде да слушаме Радио 1 онлайн?

Оценете статията: post

Не пропускайте да слушате Радио 1 онлайн! Насладете се на най-добрите ретро хитове от 60-те години до днес, които са представени в логична и приятна последователност.

Радио 1 е част от най-голямата радиогрупа в България – Фреш Медиа България.

Музикалната програма е специално ориентирана към всички фенове на класическите хитове, поп и рок песни от 60-те години до днес – Бийтълс, Абба, Марая Кери и др.

Трудно е да се намери човек, който е напълно безразличен към музиката: някой предпочита танцови мелодии, а друг предпочита рок или хип-хоп. Трети пък пускат класика, когато трябва да се успокоят, да преодолеят стреса или да се съсредоточат.

Любимата музика може да облекчи доста неприятни симптоми. Според проучванията, класиката се справя с тази задача по-добре от другите музикални стилове. Поради успокояващия си ефект е полезен за възстановяване на организма след продължително боледуване, намалява болката и подобрява цялостното благосъстояние. Когато слушате сложна, многостранна музика, мозъкът се фокусира повече върху звуците, отколкото върху болката.

Преди лягане също е много полезно да слушате приятна, спокойна музика. Най-добрият избор е класиката, защото успокоява, релаксира и предизвиква добър сън. Особено полезно е да слушат класическа музика през нощта тези, които страдат от безсъние или по някаква причина трябва да спят малко. Класическите мелодии имат много мек ефект върху нервната система, облекчават стреса и се превръщат в ефективно хапче за сън.

Друго голямо предимство на класическата музика е способността й да развива мозъка и неговите когнитивни функции. През миналите векове много хора са вярвали, че като слушат мелодиите на Моцарт и Бетовен, стават толкова умни и талантливи, колкото тези композитори. Във всеки случай, слушайки такава грандиозна, сложна музика, опитвайки се да я разбере и да осъзнае ползите от нея, човек започва да използва мозъка си по-активно, заключават учените.

Радио 1 онлайн ви предлага най-доброто от миналото до днес, така че, не пропускайте да се насладите на богатата му програма в официалния им сайт: https://www.radio1.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *