радио Жега онлайн

Къде да слушаме радио Жега онлайн?

Оценете статията: post

Радио жега онлайн е достъпно за всеки! Радиото стартира през 2014 година и веднага привлича вниманието на всички фенове на поп-фолк музиката. По него можете да се насладите на страхотни парчета балканска музика, да си припомните ретро хитовете от Македония и Сърбия.

Поп-фолк културата е уникална. Това е култура, която просто не може да бъде оставена да умре. Поп-фолкът отдавна се противопоставя на т. нар. професионална музика. Въпреки това сред много народи професионалната музика (в европейски смисъл) все още е неделима от фолклора.

В света има стилове, които подобно на фолклора са устни, но са много различни, а понякога и противоположни на него. Сега процесът на създаване и разпространение на музика се промени значително поради техническия процес, което доведе до някои промени в самата музика: адаптирани инструменти, различно представяне. Модерният поп-фолк определено завладя хората!

Много песни за любовта, мистиката и магията. Всяко парче има свой специален образ, но в същото време те се съчетават помежду си. Това е музикален жанр, който комбинира традиционната народна култура с модерността. Ето защо е определян като една от най-интересните и цветни тенденции.

Слушайте Радио жега и се забавлявайте с чудесната програма, която то ви предлага. Както показват някои социологически проучвания, на въпроса „С каква цел са пуснали радиото?“, 80% от анкетираните отговарят: „За да се развеселим“. За други 61% радиото остава удобен фон за живот. Изследванията показват, че музиката е станала по-значима за повечето хора днес. Това не е случайно.

Слушайки музика, мозъкът ни чака всяка секунда – „какво ще се случи по-нататък, какво ще се случи по-нататък“.  Не сме наясно с това фоново очакване, но то не е необходимо за получаването на пълно удоволствие от слушането.

Напрегнатият живот определено не допринася за борбата със стреса. Но музиката може да го направи. Когато слушаме любимата си музика, сърцата ни се отварят, започваме да мислим позитивно и в крайна сметка се убеждаваме, че не всичко е толкова зле, както може да ни изглежда в момента.

Радио Жега онлайн може да слушате тук: http://radiojega.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *