Радио Веселина онлайн

Къде да слушаме Радио Веселина онлайн?

Оценете статията: post

Слушайте Радио Веселина онлайн! Любимото на мнозина радио е едно от първите, които слагат началото на частното радиоразпръскване в България. Радиото стартира на 15 декември 1992 г. на честота 97.7 FM в Пловдив. Разпространява се и в София и големите градове в Южна България.

По Радио Веселина може да се насладите 24-часова индивидуална програма, която като цяло е подчинена на определен формат, но специално ориентирана към спецификациите на конкретното населено място. От 2003 година стартира и Телевизия Веселина, чийто формат е идентичен с този на радиото. От 2006 година Веселина се превръща в част от европейската медийна компания SBS Broadcasting Group.

ВИЖ ОЩЕ:  Къде да гледам BTV Cinema online?

Както гласи и самият слоган, по Радио Веселина се излъчват най-горещите поп-фолк хитове и любими песни.

Според специалистите, поп-фолкът изразява същността на един народ чрез думи и звуци. Слушайки такава музика, човек започва да разбира хората, които са създали конкретната песен – съзнателно или несъзнателно.

Тембърът и характерът на музиката могат да повлияят на амплитудата на мозъчния ритъм. Веселата музика го повдига, а меланхоличната – понижава. Не е трудно да се досетите, че хората със силен тип нервна система по-често предпочитат музика с високо темпо и не изискваща изключителна концентрация на внимание.

Във всички времена и сред всички народи музиката е била най-важното средство за възпитание. Народите, които не са познавали писменост и музикална писменост, са създали музикални шедьоври, които и до днес са грижливо съхранявани в народната памет. Музиката винаги е играла огромна роля в живота на всяка нация. Тя многостранно отразява живота на човека, разкрива неговата духовна красота и богатство, неговите мисли и стремежи.

ВИЖ ОЩЕ:  Къде да гледаме БТВлейди на живо?

Затова никак не е случайно, че радио Веселина има такава огромна популярност. Седмичната му класация „ВЕСЕЛИНА ТОП 15“ е формирана напълно от вота на слушателите. От неделя до четвъртък те имат възможността да гласуват в сайта и да определят подреждането на най-слушаните песни през седмицата.

Може да слушате радио Веселина на живо тук: https://www.radioveselina.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *