Народно събрание на живо

Къде да гледаме Народно събрание на живо?

Оценете статията: post

Можете да гледате заседанията на Народно събрание на живо по Българската национална телевизия (БНТ) и Българското национално радио (БНР), както и по-интересните моменти от тях, които се предават по бТВ, Нова телевизия, Нова Нюз, България Он Еър и телевизия Европа.

Откритите пленарни заседания се предават и в реално време на www.parliament.bg.

Заседанията се провеждат три пъти седмично – в сряда, четвъртък и петък от 9.00 до 14.00 часа.

Интересът към гледане на Народното събрание на живо е разбираем, тъй като по време на пленарните заседания се решават важни въпроси, засягащи България и нейните граждани – приемат се закони, декларации и различни решения.

Политиката е пряко свързана с много важни процеси, протичащи в съвременното общество. Тя създава много от тях.

Политиката не е само пропаганда преди избори. Това е наука, която ни позволява компетентно да се представим на международния пазар и рационално да разпределим наличните ресурси между жителите на страната. Качеството на живот на сегашните и бъдещите поколения зависи пряко от индивидуалните политически решения. Ако хората се интересуват от политика, те могат да се противопоставят на едно или друго решение на властта и да изберат най-приемливия вариант. Политиката оформя перспективата и оказва пряко влияние върху качеството на живот.

Ето защо е толкова важно да се интересуваме от политика. Трябва да правим това редовно, за да не пропуснем последователността и да успеем правилно да проследим причинно-следствените връзки.

Политиката е опит за промяна на обществото. Не можете да се абстрахираме от реалността. Ако разбираме от политика, по-лесно ще се адаптирате към обстоятелствата.

Политиката засяга абсолютно всеки гражданин. Според политолозите, политическото съзнание може да ни помогне да постигнем успех по-бързо и да минимализираме потенциалните рискове.

Освен това всеки съвременен човек трябва да знае кой заема ключови позиции и кои политици са се ангажирали с определени задачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *