Кино Нова на живо

Къде да гледаме Кино Нова на живо?

Оценете статията: post

Кой е най-лесният начин да предадете важни житейски истини на детето? Гледайте филм с него. Например, по Кино Нова на живо. Препоръчително е да отделите време, за да обясните това, което не е съвсем ясно на малкия човек.

Дългогодишният опит на психотерапевтите в общуването с деца и техните родители потвърждава, че повечето семейни проблеми в отношенията се появяват поради мълчание и нежелание да се обсъждат противоречия.

Основната дума в добрия филм е „защо“, така че откритото обсъждане на проблемите, показани във филма, както и разговорът на равни начала между деца и родители прави членовете на семейството съюзници и съмишленици. Киното, което помага на възрастните да осъзнаят собствените си грешки, а децата да разберат какво точно правят грешно, помага за изграждането на взаимоотношения, формиращи личността и помага на детето да премине през етапа на израстване без усложнения.

Истории полезни за всеки

Основното в киното не е само историята. Важното е как се разказва тя. Ако режисьорът и актьорите са успели да го направят с талант, тогава филмът ще предизвика онези емоции, за които всъщност е създаден филмът: практически съвети, без които е невъзможно да се разбере как да се изгради щастливо семейство или, обратно, какво абсолютно не бива да се прави.

Филмовите истории са полезни за всички – както за възрастни, така и за деца.

Гледането на семейни филми заедно ви позволява да:

  • Да прекарате време заедно и се отпуснете
  • Те развиват мисленето, комуникативните умения, способността за анализиране и формулиране на собствено мнение в детето.
  • Разширяват представите за света, за отношенията между хората.
  • Развиват емпатия и емоционална интелигентност.
  • Развиват способността да отразяват и осъзнават чувствата си.

Можете също така да разкажете на детето си за трудно събитие, като използвате съвместно гледане на филми по тази тема. Например, ако някой от роднините е болен, можете да намерите филми по тази тема и докато гледате, обсъдете с детето не само факта на събитието, но и как това събитие засяга живота на членовете на семейството, какви емоции предизвиква, какво може да се направи, за да се преживее това събитие по-лесно.

Но трябва да се отбележи, че фактът на гледане на филма не е важен сам по себе си. Важно е да обсъдим допълнително филма – поведението на героите, техните избори, чувствата им, когато преживяват различни ситуации.

Също така постепенно детето може да изгради собствена гледна точка за събитията във филма, да се научи да я изразява и аргументира.

Съвместното гледане на семейни филми и по-нататъшното обсъждане на сюжета на филма в семейния кръг, разбира се, ще помогне и за укрепване на връзката между деца и родители.

Особено внимание трябва да се обърне на подготовката за гледане (удобно време), избора на филм (филмът трябва да съответства на възрастта и интересите на детето).

Кино нова на живо може да гледате в някой от много сайтове в интернет, а програмата може да намерите тук: https://kino.nova.bg/schedule

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *