Как се яде нар

Как се яде нар?

Оценете статията: post

Искате да опитате, но не сте сигурни как се яде нар? Ето отговора!

Полезно е да се ядат семена от нар: те съдържат витамини от група В, А, Е, микроелементи – желязо, натрий, калций, калий, йод – нишесте и фибри, необходими за нормалната функция на червата и елиминирането на токсините. Така че че тези вещества се абсорбират добре, дъвчете костите старателно “, казва Евгения Иванова.

Друго нещо е, че семената от нар имат много здрава черупка: те могат да увредят лигавиците на стомашно -чревния тракт.

Това означава, че нарът със зърна трябва да се използва с повишено внимание от тези, които имат проблеми с венците, гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, колит, склонност към запек, хемороиди.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се работи с епоксидна смола за дърво?

Съществуват легенди за ползите от нар: не само, че този ярък плод е наистина вкусен, той е и нискокалоричен (100 г съдържа само 52 ккал), помага за укрепване на имунната система и повишаване на хемоглобина , грижи се за сърцето, защитава срещу рака, преждевременното стареене, съдържа огромно количество витамини и минерали и цели петнадесет аминокиселини, пет от които са незаменими. Като цяло от всички страни положителен плод , но ще бъдете измъчван да го обелите.

Най -важната неизбежност на съществуването е, че за да ядете нар, той ще трябва да бъде почистен. Ето трите най -лесни начина да направите това (освен да берете семената от плода директно с ръце и да ги ядете безразборно).

ВИЖ ОЩЕ:  Как се излекувах от шум в ушите?

Как внимателно да обелите нар в купа с вода

Отрежете горната и долната част на плода, направете вертикални разрези в кората по цялата дължина. Поддържайте разстояние от около 2 до 3 см. Поставете нар в купа с вода и внимателно го разгънете. Освободете всички зърна и изхвърлете излишната кора и мембрана. Изцедете водата през гевгир и прехвърлете зърната в чиния. Можеш да ядеш!

Как бързо да обелите нар с лъжица

Използвайте нож, за да отрежете „капачката“ на нара, след това направете чисти разрези по кората, където са вътрешните мембранни вени. Разкрийте малко нар, обърнете го със семена надолу над чиния и го почукайте добре с една супена лъжица. Отстранете особено здраво „седналите“ зърна на ръка. Готов!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *