Как се шпаклова

Как се шпаклова?

Оценете статията: post

Добавете вода и след това прахообразния кит в кофа в съотношение 2 части вода към 1 част кит. Прочетете инструкциите за смесване на опаковката на уплътнителя за правилното съотношение на продукта. Първо поставете водата в кофата, след това добавете правилното количество суха смес за шпакловка.

Просто смесете количество шпакловка, което можете да използвате в рамките на два часа, защото след това ще стане твърде трудно за работа.  Поддържайте замазката влажна, докато работите, като поставите влажна кърпа върху горната част на кофата.

 

Разбъркайте, докато се смеси добре и стане гладка. 

Най-бързият и лесен начин за смесване на замазката е да използвате приставка за бъркалка на бормашина, настроена на ниска скорост на смесване. Можете обаче да използвате и бъркалка или подобен ръчен инструмент. И в двата случая се уверете, че сухата шпакловъчна смес е добре смесена и не е на бучки.

Замазката трябва да има плътна консистенция, но да не изглежда суха. Ако изберете лопата или нож за замазка и ги държите настрани, замазката ще се плъзне на големи топчета.

Нанесете уплътнител върху малки пукнатини и дупки с малък нож за шпакловка. Загребете част от шпакловката върху острието на малъка шпакла, широка около 8,1 до 10,1 см, и го натиснете във всяка малка пукнатина или дупка. След това изстържете острието върху областта хоризонтално и вертикално, за да отстраните излишната замазка.

Оставете замазката да изсъхне, след това я шлайфайте и почистете. Дайте на уплътнителя поне 4-6 часа да изсъхне или дори 12-24 часа при мокри условия. След това го изгладете, като го шлайфате с фина шкурка (300 до 400 песъчинки) и избършете всякакви следи от прах с чист, леко влажен парцал.

Ако шпакловката все още изглежда или се чувства мокра, изчакайте още малко, преди да я шлайфате.

Нанесете грунда върху ремонта или цялата стена.

Използвайте четка, за да покриете закърпените зони с слой грунд, който отговаря на условията. Например, ако работите върху външна бетонна стена, използвайте грунд, направен за това приложение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *