Как се шие маска за лице

Как се шие маска за лице?

Оценете статията: post

По време на принудителната самоизолация много хора се зачудиха как се шие маска за лице. Сега ще научите необходимите знания и вече ще можете да опитате да направите маска за лице „Направи си сам“. Ще ви покажем как да направите това в подробна инструкция стъпка по стъпка. Щитът за лице е необходим елемент по време на епидемии. Нека покажем малко изобретателност и търпение и се опитаме да си ушием защитна маска със собствените си ръце. За да направим това, се нуждаем от малко парче от дебел памучен или ленен плат (от който е ушито спално бельо, например).

Съветваме ви да изберете само естествени материали, тъй като те са по-меки, по-лесно се диша през такава маска, тъканта абсорбира влажния конденз от дишането добре. Не се нуждаете от специални умения, за да ушиете защитна маска за лице – ще бъде достатъчно да си припомните уроците по труд и техника от училище. Ще бъде по-бързо да шиете на шевна машина. Но ако имате време и малко търпение, можете да го направите на ръка. Избрахме един от най-простите и удобни модели – такава маска стои добре на лицето, не притиска носа, и изглежда естетически. Ако желаете, дизайнът на маската може лесно да се промени, така че да получите джоб, в който можете да поставите обработена с антисептик памучна подложка или превръзка.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави фондан?

Инструкции стъпка по стъпка – как се шият маски за лице?

За работа се нуждаем от:

– Два листа от тетрадка с квадратчета

– Молив

– Ножици

За маската:

  • Текстил
  • Ластик
  • Макара с конец
  • Игла
  • Шевна машина (ако има такава)

Изработване на модела

Можете да ушиете защитна маска със собствените си ръце не само една, но и за цялото семейство – за възрастни и деца. Нарисувайте диаграми на листите от тетрадка и изрежете шаблоните.

Изрежете плата за маската по модела. Отрежете две симетрични части. Зашийте парчетата на ръка или шевна машина. След което прикрепете ластика, обърнете маската и изгладете.

 

ВИЖ ОЩЕ:  Как се изчислява пенсията?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *