Как се употребява аулин

Как се употребява аулин?

Оценете статията: post

В тази статия можете да прочетете точно как се употребява лекарството Аулин. Аулин е създаден за лечение на остеоартрит, болков синдром при извънставни лезии (бурсити, натъртвания, навяхвания и др.), за облекчаване на зъбобол и възпаление.

Аулин – 7 полезни свойства и противопоказания

Аулин е противопоказан при свръхчувствителност, остри пептични язви, ерозивни и язвени лезии и кървене от стомашно-чревния тракт, нарушения на кръвосъсирването на кръвоносната система, тежка бъбречна дисфункция, чернодробна недостатъчност, както и за деца под 12-годишна възраст.

С повишено внимание, Аулин трябва да се приема от хора с артериална хипертония, сърдечна недостатъчност и захарен диабет. Аулин не трябва да се прилага по време на бременност и кърмене.

Лекарството Аулин има редица странични ефекти – обрив, уртикария, сърбеж, киселини, гадене, гастралгия, диария, запек; пептични язви, стомашно-чревни кръвоизливи, остър хепатит, фулминантна чернодробна недостатъчност (няколко смъртни случая), сънливост, главоболие, безпокойство, замаяност, бъбречна недостатъчност, левкопения, анемия, астматични пристъпи, главно при пациенти, алергични към аспирин (ацетилсалицилова киселина).

Аулин трябва да се приема перорално след хранене. Разтворете съдържанието на сашето в 80-100 мл. вода. Приготвеният разтвор не може да се съхранява. Възрастни: препоръчителната доза е 100 мг. (1 таблетка или 1 саше с гранули) 2 пъти дневно. Ако е необходимо, дозата може да се увеличи до 200 мг. 2 пъти на ден, в зависимост от тежестта на хода на заболяването. Продължителността на лечението зависи от клиничния ефект. Пациентите на възраст над 65 години се препоръчват да използват минималната ефективна доза от лекарството.

При предозиране с Аулин направете както следва – стомашна промивка и симптоматична терапия.

Аулин трябва да се използва с повишено внимание при пациенти с чернодробно заболяване, особено в комбинация с други хепатотоксични лекарства. Пациенти, приемащи НСПВС за дълго време, както и със симптоми на хепатоцелуларно увреждане (например: анорексия, гадене, повръщане, коремна болка, слабост, тъмна урина или жълтеница), приемащите нимезулид, трябва да се подлагат на редовен клиничен преглед.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *