Как се убива папилома вирус

Как се убива папилома вирус?

Оценете статията: post

Човешкият папиломен вирус причинява лезии по лигавиците и кожата под формата на кондиломи или брадавици, особено в женската и мъжката репродуктивна система.

Поради различни причини, включително хормонални и емоционални промени – HPV се активира и причинява лезии. Целта на тези домашни рецепти е да се подсили имунната система и вирусът да няма възможност да излезе от летаргията, в която се намира.

1.Чесън

Употребата на екстракт от чесън е почти толкова ефективна, колкото криотерапията за естествено премахване на гениталните брадавици. Ефектите отнемат до два месеца, за да се проявят, така че последователността е важна, за да получите ползите от него.

Можете да смачкате чесъна и да използвате маслото, което изтича от него , тъй като това концентрира повечето от неговите свойства. Алицинът например се освобождава чрез това просто действие. Можете също така да закупите масла с екстракти от чесън, които се разреждат с други масла, за да се предотвратят нежелани кожни реакции.

  1. Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво се използва за премахване на кожни брадавици за кратък период от време . Както посочват експертите , на настоящия пазар има продукти, продавани за лечение на HPV лезии, които включват това и други етерични масла.

  1. Рициново масло

Можете да го нанесете директно върху лезиите, но не забравяйте, че е най-добре да го разредите в базово масло. По този начин намалявате потенциала за нежелани реакции на повърхността на кожата.

  1. Екстракт от зелен чай

Установено е, че екстрактът от зелен чай е ефективен при пълното премахване на устойчиви брадавици по кожата. За да направите това, трябва да го прилагате постоянно върху HPV лезията в продължение на най-малко 3 месеца и ако го направите, те могат да изчезнат, без да оставят големи последствия.

В заключение, човешкият папиломен вирус е широко разпространен  и тих здравословен проблем в много случаи, който трябва да бъде открит и лекуван възможно най-скоро. Не забравяйте да посетите лекаря си при първите симптоми и не прилагайте никакъв вид домашно лечение без неговото съгласие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *