Как се сваля температура

Как се сваля температура?

Оценете статията: post

Треската е естествена реакция, която показва, че тялото се бори с инфекцията. Днес ще ви кажем как се сваля температура в домашни условия.

На първо място, бързаме да ви предупредим: при температура от 40 градуса в никакъв случай не се опитвайте да се излекувате. Веднага извикайте линейка, тъй като домашните средства са безсилни и дори опасни тук. Ако температурата е по -ниска, вземете следните мерки:

  • Легнете и си осигурете максимален мир.
  • Носете светли дрехи, които не пречат на изпотяването и покрийте с тънко одеяло или чаршаф. Също така се уверете, че свежият въздух влиза в стаята, а температурата в помещението не надвишава 22 градуса.
  • Как да свалим висока температура? Пийте много течности. Например, вода, билков или джинджифилов чай ​​с лимон, сок от горски плодове. Тъй като човек се поти много при температури, тялото губи много течности, а пиенето на много течности помага за предотвратяване на дехидратацията.
  • За да намалите бързо температурата, поставете студен компрес на челото си за около 30 минути.
  • Вземете парацетамол или друго антипиретично лекарство. Колко бързо парацетамолът намалява температурата? За възрастен за около половин час.

Има строги ограничения за начините за понижаване на температурата на детето, но възрастните имат голям арсенал от инструменти.

Ще ви кажем как бързо да свалите висока температура при възрастен.

На първо място, използвайте предоставения от нас алгоритъм. Ако резултатът е незадоволителен, опитайте с два антипиретика – ибупрофен и парацетамол (не превишавайте дозата, посочена в инструкциите за лекарството!). Комбинацията от лекарства бързо понижава температурата, но този метод може да се използва само като спешен случай.

Температурите над 38 градуса вече говорят за потенциално опасно състояние. Определено трябва да бъде свалена. Как бързо да намалим температурата до 39 градуса? Освободете се от предразсъдъците относно лекарствата, ако имате такива. При силна температура, просто трябва да прибегнете до домашна аптечка.

Прочетете внимателно инструкциите преди да вземете каквото и да е лекарство и не превишавайте посочената доза.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *