Как се рисува цвете

Как се рисува цвете?

Оценете статията: post

Цветя могат да се видят в картините на много известни художници затова нека видим как се рисува цвете. Художниците виждат душата в цветя, сравняват ги с хората. Ето защо тези картини се считат за съкровища на световното изкуство. Смята се, че рисуването на цветя е особено трудно. Всяко от тях се основава на определена геометрична фигура. Научаваме се как да рисуваме красиво цветя определено доста трудно. Инструкции стъпка по стъпка за практическо рисуване на цветя ще дадем по-долу.

Ах, лято! Време е да се насладите на цветята – и е по-добре да не ги берете, а да рисувате. Следвайте тези съвети и ще създадете свой собствен великолепен букет.

И така, как се рисуват цветя?

Ботанически портрети

Цветята са една от най-популярните теми за рисуване с акварел. Ето някои техники, които можете да използвате, за да създадете живи, деликатни и много красиви картини.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави чай от джинджифил?

Техника „Мокро на мокро“

За да получите меко, равномерно размиване, първо трябва да се навлажни хартията с вода. Това позволява на боята да тече естествено, преди да започне да попива в хартията, и дава допълнително време за разтваряне на цвета (създаване на плавен преход от един цвят към друг) и изтриване на акценти. Навлажнете в средата и изплакнете към ръбовете. Повторете няколко пъти, за да се уверите, че хартията е добре навлажнена. В този случай ръбовете няма да изсъхнат толкова бързо. След като разпределите равномерно водата, проверете дали по повърхността на хартията са останали „локвички“ и ако има такива, ги избършете с влажна четка.

  1. Поставете цвят върху четката и навлажнете един лист или венчелистче. Повърхността на хартията трябва да придобие равномерен блясък.
  2. Докато хартията е мокра, нанесете още боя.
  3. Разпределете цвета по краищата на картината с минималния брой щрихи с четката.
  4. Внимателно разнесете боята до ръбовете на елемента, като същевременно подравните очертанията.
  5. Преди да изсъхне, попийте боята, за да разкриете акцентите и да подчертаете формата на елемента на цветето.
ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави сайт?

Често е необходимо да се използват два или повече цвята върху една и съща област. Предимствата на този метод са, че не е нужно да поставяте допълнително вода и е лесно да зададете веднага желаната форма. Можете да работите едновременно с произволен брой цветове.

Отпуснете въображението си и създайте каквито цветя обичате.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *