Как се рисува око

Как се рисува око?

Оценете статията: post

Всеки знае поговорката: очите са огледало на душата затова нека научим как се рисува око. Портретната галерия показва смисъла на този израз изцяло: гледането на лицето, гледащо от платното, създава усещане за присъствие на човека, можете да разберете неговите емоции и настроение, цялата информация се чете от очите и деликатен контакт с очите веднага е установен.

Ето защо е много важно да се научите как да нарисувате очите на човек правилно, портретистът трябва да може да предаде правилния емоционален фон, в противен случай хората, изобразени на картините, ще изглеждат като обикновени кукли.

Тази статия ще помогне на всички, които искат да се чувстват като художници и да се научат как просто, бързо и правилно да нарисуват човешки очи.

Етапи на изграждане на око

За да започнете, трябва да се запознаете със структурата на окото, да подчертаете характерните му черти. За да разберете техниката на рисуване, трябва да запомните основните компоненти на окото: очна ябълка или склера; ирис и зеница; горни и долни клепачи, представени с характерни гънки; сълза; мигли; вежда. Тази композиция, когато е правилно нарисувана във всички пропорции, ще представи ярък и незабравим образ на човешкото око.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се яде авокадо?

Как да нарисувате очи с молив

Първо трябва да се научите как да направите произволна скица на окото, без да навлизате в нюансите и характеристиките на структурата. За да направите това, трябва да се запасите със специални прости моливи с подходяща твърдост: B, 3B, 8B, да подготвите дебел лист хартия и гума. Означаваме областта на окото, обозначавайки я в ъглови рамки под формата на ромб. За по-точно възпроизвеждане можете да използвате огледало и да разгледате окото си и да се опитате да го скицирате на хартия. На този етап е по-удобно да използвате тънък молив и да извършвате действията без натиск. След това трябва да изгладите ъглите, да нарисувате по-гладки линии. Необходимо е да се очертае ириса на окото, зеницата и веждата. Зеницата и ирисът нарисувайте с най-мекия молив. На този етап изтеглете дебелината на клепача и  слъзния канал, засенчете с мек молив ръба на окото, за да се придадете влага на окото. Ирисът е по-ефектен: за това с помощта на мека кърпа трябва да направите сенкиет по ириса. След това направете радиални вълнообразни щрихи с молив 3В.  Под горния клепач задължително се изтегля сянка. На заоблената част на очната ябълка се добавят сенки. В края се издърпват миглите на горния и долния клепач. Горните мигли са по-дълги от долните. За да изглеждат миглите по-реалистични, трябва да ги започнете от долната част на горния клепач и да ги поведете над гънката на клепача. Начертаното отражение на миглите в самото око ще им придаде естествен вид. Воала вашето око е готово.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се монтира засенчваща мрежа?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *