Как се рисува нос

Как се рисува нос?

Оценете статията: post

Предлагаме ви стъпка по стъпка урок за това как се рисува нос. Представете си носа като диаграма, която е представена като сбор от носа, ноздрите и върха. Това разделение улеснява изчертаването на носа. Първо, се ограничите до прости форми като конструктор за конструиране на формата на носа и създаване на симетрия. Ще са ви необходими следните  материали:

– механичен молив (0,5 HB);

– гумичка за изтриване;

– хартия – нейната гладка страна.

Как да нарисуваме човешки нос

Етап 1: Начертайте топка (това ще бъде върхът на носа) и две съседни извити линии от всяка страна (ноздрите на носа). Рисувайте с фини щрихи, така че да могат да бъдат изтрити дискретно по-късно.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се рисува слон?

Етап 2: Начертайте хоризонтална линия през центъра на кръга и нарисувайте около нея форма, подобна на диамант, за да нарисувате формата на носа.

Етап 3: Потъмнете външната част на носа и около вътрешността на кръга; ще получите удължена буква U. Виждате, че в горната част на носа сянката трябва да е по-широка – там мостът на носа преминава в издатината на черепа на мястото на веждите. Не се обезсърчавайте, ако преди това маркираните линии все още се виждат – те ще изчезнат с по-нататъшно потъмняване.

Етап 4: Изчертаване на ноздрите въз основа на очертанията на „диаманта“. Сега вашият нарисуван нос изглежда като истински!

Етап 5: Потъмнете ноздрите и не забравяйте да оставите зоните, изложени на светлина, неоцветени.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се играе уно?

Етап 6: Контурирайте моста на носа и върха на носа. Можете да поставите сенки около горната част, за да изглежда носът заострен, или да потъмните центъра, ако искате да нарисувате сплескан нос. Използвайте гумата, за да коригирате прекалено тъмните области и тези линии, които искате да подчертаете със светлина.

Етап 7 (последен): След това ще ви е необходим блендиращ плат, за да направите меки преходи между засенчването на кожата. Добавете корекции и отново преминете през осветените зони с гумата. Можете да експериментирате с формите и размерите на кръговете и диамантите, когато рисувате различни носове. Практикувайте и уменията си за създаване на светлосенки, за да рисувате дълги, по-плоски и по-изразителни носове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *