Как се рисува мече

Как се рисува мече?

Оценете статията: post

Как да нарисувате мече стъпка по стъпка лесно и просто?

Мечката е главният герой на много анимационни филми, басни, истории и приказки. Също е любима играчка на повечето деца. Мечката често може да се намери на арената на цирка. Като цяло почти всеки човек познава външния вид на мечка, но не всеки може да нарисува това животно. За тези, които искат да се научат да рисуват, в нашата статия ще ви кажем как да нарисувате мечка стъпка по стъпка лесно и просто.

Рисунка на плюшено мече за деца

Нека започнем с образа на кафява мечка, която е по-известна на повечето деца от различни приказки и анимационни филми. Животното се рисува доста лесно, така че, следвайки нашите инструкции, дори дете може да се справи с тази работа. За творческия процес вземете скицник и моливи.

Как да нарисувате мечка с молив на етапи:

Поставяме листа хоризонтално пред нас. От дясната страна на листа нарисувайте незавършен кръг. В пролуката между краищата на кръга нарисувайте носа под формата на малък овал. Допълваме муцуната с удължена.

От няколко овала нарисувайте едно око. Освен това на силуета ще има второ око със същия брой фигури. В полукръг ще разделим по-светлата част на муцуната. Сега можем да преминем към ушите.

Разбрахме как да нарисуваме рисунка на мечка, след което започвайки от върха на главата, рисуваме вълнообразна линия към лявата страна. Спускаме линията до самото дъно и изваждаме задната лапа. Начертайте две предни лапи на мечката. Завършваме изображението на силуета, втората задна лапа.

Сложете и нокти. Приблизително четири нокътя на всяка лапа.

Да започнем да оцветяваме. С тъмнокафяв молив оцветете цялото тяло и външния ръб на ушите. Оцветете очите и носа в черно. Оцветете вътрешния овал на ушите със светлокафяв молив. Покриваме останалата част от муцуната и ноктите с бежово.

Картината с мечето е готова. Дори дете в предучилищна възраст може да изобрази такава сладка и красива мечка. Можете да допълните картината, например, с рисунка на вълк или лисица. Всички тези животни са обитатели на горските простори и често се срещат в различни анимационни филми и приказки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *