Как се рисува лисица

Как се рисува лисица?

Оценете статията: post

1.Направете кръг в центъра на листа за главата на лисицата. Вместо да се опитвате да нарисувате идеален кръг, направете го малко сплескан в долната дясна страна (ако това е страната, където искате шията и тялото да се срещнат с главата). Очертайте кръга леко с молив.

2.Добавете 3 яйцевидни овала към главата за ушите и муцуната. Ако си представите главата като циферблата на часовник, поставете ушите приблизително на десет и един часа. Направете муцуната малко по-голяма от ушите и я позиционирайте приблизително по посока на седем часа.

3.По-тесните „върхове“ на формите на яйцата трябва да стърчат отвъд кръглата рисунка на главата. Приблизително две трети от лявото ухо, една трета от дясното ухо и половината от муцуната трябва да се простират над главата.

4.Застъпете дясната основа на главата с малко по-голям кръг за врата. Направете този кръг една трета по-голям от главата и му придайте леко овална форма. Около една трета от него трябва да припокрива долната дясна страна на кръга за главата.

5.Направете много по-голям овал за тялото на лисицата. Този овал трябва да се простира надясно и малко под кръга на шията. Това също трябва да припокрива кръга на шията и просто да докосва кръга на главата.

Овалът на тялото трябва да е 1,5 пъти по-висок от кръга на шията и 3 пъти по-широк.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се карамелизира захар?

4.Свържете серия от удължени овали за предните и задните крака. Удължете овала на рамото вертикално, застъпете леко овала на врата и преминете точно под овала на тялото и го наклонете под ъгъл 30° към предната част на лисицата. Направете овала на лапата два пъти по-дълъг и наполовина по-широк и го разширете от рамото. Създайте овала на копитото под прав ъгъл около крака.

5.След като приключите със скицирането на предния крак от близката страна, нарисувайте предната част на крака и овалите на копитата от другата страна. Накарайте ги да се разкрачат малко пред близкия страничен крак.

6.Следвайте подобен процес с 4-те овала на задните крака и копитата. Направете задното рамо 1,5 пъти по-дълго и два пъти по-широко от предното. Вместо да правите единичен овал за крака, нарисувайте 2 овала, които се срещат под ъгъл от 30°, за да представляват колянната става. Направете овала на задния крак със същия размер като предния крак.

Задните колене на лисиците се огъват към опашката, а не към главата.

За далечния страничен преден крак, създайте припокриващите се елементи на далечния страничен заден крак в същата пропорция, както на близкия страничен заден крак.

7.Начертайте опашката като дълъг овал почти във формата на банан. Прикрепете го към задната част на овала на тялото и го изведете до нивото на земята, където са копитата. Направете овала достатъчно широк, за да припокрие частично задното рамо и коляното от близката страна.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се излекувах от инконтиненция?

Начертайте опашката под приблизително същия ъгъл като горната част на задния крак.

Направете опашката със същата дължина като тялото овална, но по-тясна (около половината).

8.Подобрете формата на тялото и добавете чертите на лицето. Докато завършвате скицата си с различни овални форми, добавете дефиниция към различните й характеристики. Направете тялото по-стройно на корема и контурирайте краката, за да им придадете по-мускулест вид. Направете опашката леко вълниста и използвайте малки извити линии, за да добавите загатвания за козината на опашката и предната част на гърдите.

9.Затъмнете детайлите с химикал и изтрийте скиците с молив. С други думи, очертайте по-дефинираните тяло, крака, опашка, глава и лице, които току-що създадохте. След това изтрийте овалите, които сте използвали, за да оформите скицата на лисицата.

Ако сте направили лека скица с молив, линиите ще изчезнат без проблем.

10.Оцветете рисунката (ако желаете), за да я завършите. Оцветете долната страна на краката, долната трета на опашката, предната част на гърдите и долната страна на муцуната в белезникаво. Козината на лисицата може да бъде в нюанси на червено, оранжево и кафяво; но „тен“ нюанс може да ви даде най-често срещания цвят на тези животни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *