Как се рисува къща

Как се рисува къща?

Оценете статията: post

За да нарисувате къща на етапи, няма да отнеме много време. Дори малко дете може да се справи с такъв модел, основното е да подготвите всичко необходимо предварително и да създадете атмосфера, за да се настроите за творческа работа.

Сложността на работата може да бъде избрана в зависимост от възрастта и нивото на обучение.

Подготовка за рисуване

За да продължите с инструкциите стъпка по стъпка за деца, първо трябва да подготвите детето за творческа дейност:

За да може детето да бъде усърдно през този период от време, по-добре е първоначално да извършва някаква активна дейност преди работа.

Поставете източника на светлина отляво, отстранете всичко излишно от повърхността на масата, така че детето да не се разсейва.

Всички инструменти също трябва да бъдат поставени предварително на работния плот.

Не забравяйте, че децата тепърва учат всичко, така че не трябва да изисквате много от тях веднага. Докато рисувате, подкрепяйте детето, отговаряйте на въпросите му.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се лекува брашнеста мана?

Детето трябва да овладее проста техника на рисуване, за това не трябва да се намесвате в неговия творчески процес, като рисувате вместо него. Вземете отделен лист за това, в противен случай интересът към творчеството може да спадне.

Работни материали

За да знаете как да нарисувате къща красиво, трябва да решите какво е полезно за работа.

Списъкът с материали може да бъде разнообразен:

  • Хартия или скицник
  • Молив и гумичка
  • Бои, четки, неразливаща се чаша
  • Маркери или цветни моливи

 

Основното нещо е да се определи с какво ще бъде нарисувана рисунката, дори преди момента на работа, в противен случай ще се изразходва време за търсене на подходящите материали.

 

Малките деца все още не са много добри в геометричните фигури, така че може да дойде на помощ специална линийка. Така рисунката ще се окаже по-красива и детето ще бъде по-щастливо, че всичко се е получило.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се правят снежинки?

 

Етапи на работа:

Хартията А4 се поставя хоризонтално за по-лесно рисуване. Всички етапи трябва да бъдат обяснени на детето, така че да разбере от какво се състои къщата.

Първо нарисувайте малък правоъгълник в долната част на листа, това ще бъде основата. Не забравяйте, че линийката не трябва да се плъзга, в противен случай всички детайли ще се движат или ще бъдат тромави.

Стените са изобразени като квадрат, който се намира над основата.

Помогнете на детето да постави владетеля правилно, защото поради възрастта то може да не разбере къде кой елемент да постави.

Добавете триъгълен покрив;

На този етап рисунката може да бъде завършена. Ако детето не е уморено, продължете и добавете допълнителни елементи – врата, прозорец и така нататък.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *