Как се рисува куче

Как се рисува куче?

Оценете статията: post

Рисуването на животни не е лесно. В края на краищата е доста трудно да се нарисува и покаже изражението на лицето, естествеността на позата, особено за непрофесионалистите. И ако говорим за образа на куче, тогава би изглеждало невъзможно изобщо да се предаде такава природа. Независимо от това, има цял набор от подробни диаграми, описващи поетапното създаване на портрет на приятел на човек в различни пози. Нека се спрем на най -популярните опции как се рисуват кучета.

Как се рисува куче – различни техники

Кучетата се различават не само по порода, размер, но и по стойка, изражение и дори характер. И всички тези подробности трябва да бъдат показани в скицата на една рисунка.

Инструкции:

ВИЖ ОЩЕ:  Как се готви с мултикукър?

Начертайте тялото на кучето под формата на удължен боб. Започвайки с основната форма рисуваме ушите с триъгълници, а носа с правоъгълник, удължен от дъното. И така, въз основа на геометричните форми, ние създадохме очертанията на лицето. На този етап обозначаваме всички големи детайли от образа на животното. Начертаваме козина на гърдите и парче опашка. Придвижвайки се отгоре надолу, добавете кръгове за шпионката, както и няколко извити триъгълника от козина на главата.

Начертайте опашката напълно, добавете линии за горната и долната лапа. Нарисувайте вълна с зигзагообразни линии. Начертайте парчета козина на врата, добавяме бретон и детайлизираме лапите, показвайки пръстите. Начертайте пръстите с къси дъгообразни линии. Начертаваме линия на усмивка, а после долната част на устната. Можете да нарисувате такъв забавен домашен любимец само за няколко минути.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се лепят тапети?

Техника 2

Инструкции:

Започваме с рисуване на тялото като хоризонтален боб. Отдясно, отстъпвайки леко по диагонал, нарисувайте кръг за главата и го свържете с тялото. Начертайте муцуна на главата. Отначало фигурата прилича на човка на патица. Завършваме овала на задния крак и рисуваме опашката. Премахваме допълнителните линии на главата и тялото, които свързват фигурите помежду си. Добавете ухо и нарисувайте една предна и една задна лапа.

Детайлизираме кучето: изчертайте очертанията на втората задна и втората предни лапи, покажете пръстите на тези крайници, които са на преден план. Премахваме спомагателните линии. Рисуваме ухото, рисуваме окото, носа и леко отворената уста. Можете да овладеете тази схема само за няколко минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *