Как се рисува кола

Как се рисува кола?

Оценете статията: post

Искате да се научите да рисувате и обичате автомобили, а искате ли да разберете как се рисуват коли? На пръв поглед изглежда доста сложно, но много хора се научават да рисуват коли още в детската градина. Не е сложно, има техника, която днес ще споделим с вас.

Начертайте голяма дъгообразна линия. След това нарисувайте един полукръг във всеки край на дъгата. Нарисувайте го така, че ако ги свържете да се получи кръг. Трябва да изглеждат, като преден и заден капак на колата.  Малко под полукръгът нарисувайте два големи кръга, и в тях по един по-малък, това всъщност ще са гумите на вашият автомобил. Съединете двете губи с права линия помежду им, а също така и по една линия, която да започва от предния капак с гумата, както и задният също.

Под първоначалната дъгообразна линия, начертайте прав ъгъл, който да е в дясната половина. Съединете двете линии, с друго дъгообразна линия, така че да се получи прозорец. По същият начин нарисувайте, втори по-малък прозорец в ляво.  Добавете малка, овална дръжка под прозорците и кръгъл фар отпред.  Оцветете вашият автомобил, както желаете.

Обяснихме ви, по-най простия начин, как можете да нарисувате автомобил. След малко време и упражнения, ще ви бъде много по-лесно и скоро ще започнете да рисувате много по-различни и сложни модели. Просто затворете очи, и си представете това, което искате да нарисувате. И да не се случи от първия път, след няколко опита със сигурност, ще се получи. Това са основните стъпки, така че ако ги следвате, няма как да не се справите.

Единственото нещо, което различава рисунките на автомобилите е тяхната форма. По-дълга база, по-високи или по-ниски – всичко зависи от вас. Когато допълните чертежа с цвят, той ще добие съвсем друга визия, но най-вече ще забележите какво не ви е харесала вашата рисунка, и следващия път, просто ще промените това.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *