Как се рисува калинка

Как се рисува калинка?

Оценете статията: post

Ако искате да научите как да рисувате красива калинка, няма нужда да бъдете професионален художник. Следвайте тези стъпки и ще можете да създадете красиво изображение на това популярно българско цвете. В тази статия ще ви покажем как да използвате акварелни бои и пръсти за да рисувате калинка.

Основни материали

Преди да започнете да рисувате калинка, трябва да осигурите следните материали:

  • Акварелни бои
  • Бяла хартия за акварел
  • Черен молив
  • Пръсти
  • Четка за акварел

Стъпка 1: Начертаване на контурите

Започнете като изобразите формата на калинката чрез черен молив. Направете три лепенки – една голяма и две по-малки в долната част на листа за акварел. Голямата лепенка ще бъде цветът на калинката, а по-малките ще представляват листата.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се излекувах от Паркинсон?

Стъпка 2: Залепване на контура

Когато сте готови с контурите, залепете празните места с лепкава лента. Това ще защити белия хартиен лист от попадане на акварелните бои.

Стъпка 3: Направете фон

За да създадете фон, намокрете листа за акварел с чиста вода. След това с помощта на голяма четка за акварел, нанесете на листа боя в розово и червено. За да се получи мек и красив фон, обърнете листа на главата си и позволете на боите да се смесват естествено. Изчакайте, докато боята изсъхне напълно.

Стъпка 4: Рисуване на калинката

Сега, когато фонът е готов, можем да преминем към рисуването на калинката. Вземете малко червена боя и нанесете върху голямата лепенка, която ще представлява цветът на калинката. Използвайте пръсти, за да разнесете боята равномерно върху цялата лепенка, като оставите по-светли и по-тъмни зони за постигане на реалистичен ефект.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се пише CV?

След това вземете зелената боя и нанесете върху по-малките лепенки за да създадете листата на калинката. Използвайте пръсти или четки за да се постигне желания ефект на текстурата.

Стъпка 5: Придайте детайли

След като сте изобразили калинката и листата, можете да придадете допълнителни детайли. Използвайте белия акварелен молив, за да добавите светлина в центъра на цветето и на върха на листата.

Стъпка 6: Премахнете лепкавата лента

След като сте готови с рисуването, оставете боята да изсъхне напълно. След това внимателно отстранете лепкавата лента от контура, за да откриете вълнуващото си ново изображение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *