Как се рисува елха

Как се рисува елха?

Оценете статията: post

Ако не се интересувате от готови графики по тази тема и искате да направите всичко сами, тогава сега ще ви разкрием как се рисува елха. Можете да считате тази статия за спонтанно продължение на упражнения и уроци по рисуване за начинаещи. Опитахме се да съберем най-подходящото и разумно ръководство, което ще ви помогне лесно да нарисувате коледно дърво с моливи или други импровизирани средства.  И така, как се рисуват елхи?

  1. Първо, трябва да нарисувате общите очертания на бъдещата елха. Визуално те изглеждат като парче пица или обърната буква V с полукръгла долна граница.
  2. Поставете буквата „W“ в горната част на дървото – това ще бъде началото на коледната звезда.
  3. Нанесете и няколко W-образни зигзагове, свързани заедно. В този случай не е нужно да се опитвате да нарисувате правилни равномерни очертания на буквата, а по-скоро да го правите случайно и произволно.
  4. Отдолу сложете две малки паралелни линии, символизиращи ствола на дървото. Също така на този етап можете да поставите „гирлянди“ на вашата коледна елха под формата на диагонални ивици върху основната картина. Добавете каквито искате подробности към вашето красиво дърво.
  5. Начертайте 2 хоризонтални линии с различна дължина под пъна. Ако трябва да нарисувате украсена елха, паралелно поставете малки разноцветни топки по цялото дърво. На върховете на гирляндите добавете извити елементи, за да покажете, че те се простират зад клоните.
  6. Оцветете елхата със зелено и очертайте очертанията й с черно.
  7. За триизмерен ефект потъмнете външните области, така че да са по-тъмни от вътрешните (по ръбовете, под клоните).
ВИЖ ОЩЕ:  Как се лекува амебна апендицит? (Причини и Сипмтоми)

Последни щрихи на рисуването на коледно дърво

  1. Добавете бял цвят и акценти от едната страна, от която се очаква да идва осветлението.

И накрая, няколко съвета: Най-добре е начинаещите да нарисуват елха с молив, за да не се страхуват да нанасят слоеве върху други и да имат възможност да изтрият нещо, ако то не се получи. Така постепенно ще стигнат до желания резултат. Ръководствата и уроците за това как се рисува елха по принцип могат да бъдат напълно различни: някой рисува елха в по-декоративен стил, други отдават пристрастие към реализъм или схематични скици. Всичко зависи от графичния стил, в който искате да завършите картината си.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави панделка?

Ето все пак вече нарисувахте вашата първа картина на коледно дърво.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *