Как се рисува дядо коледа

Как се рисува дядо коледа?

Оценете статията: post

В тази статия ви предлагаме да нарисувате Дядо Коледа в няколко стъпки. За да стане лесно и просто, следвайте инструкциите стъпка по стъпка, които сме ви подготвили за това как се рисува дядо коледа.

Стъпка 1: Нека започнем с очите: нарисувайте две много малки, обърнати като полумесец дъги. Те трябва да имат дебел контур. Над всяка дъга (затвореното око на Дядо Коледа) нарисувайте две продълговати „петна“ със сводеста форма. Обърнете внимание на разстоянието между всички елементи.

Стъпка 2:  Сега рисуваме носа. По -долу, под очите (в средата), нарисувайте линия, подобна на буквата С, само обърната.

Стъпка 3:  След като нарисуваме носа, преминаваме към мустаците на Дядо Коледа. Първо, с леки удари, нарисувайте дълги линии в двете посоки, а след това две извити под тях и се свържете в средата.

Стъпка 4: Под мустаците нарисувайте U-образна линия на устата, която ни напомня за половин лимон (изглежда като на снимката по-долу). Засенчваме вътрешността на устата, но оставяме горната част за зъбите.

Стъпка 5: Нека преминем към следващата част – главата на Дядо Коледа. Начертайте извита линия отдясно (това ще бъде външната страна). Над веждите добавете бретон: извита линия отдолу, а отгоре – „ограда“. Друг удар е втората страна на лицето вляво (друга извита линия).

Стъпка 6: Нека започнем с шапката на Дядо Коледа. Тук трябва да бъдете внимателни, тъй като това не са само линии, а пухкавата основа на шапката.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се пише доклад?

С леки удари изчертаваме коса линия надолу (от бретона) и след това изчертаваме две линии отгоре (една паралелна, другата къса вертикална). Добавете още една дълга, извита линия с редовен лек ход.

Стъпка 7: Продължаваме да рисуваме топла шапка за Дядо Коледа. Както виждаме, трябва да нарисуваме две довършителни линии и да ги свържем „вътре“ в помпона.

Стъпка 8: Сега трябва да нарисуваме брада. Тя е малко по -различна от тази на нашия Дядо Коледа: не толкова дълго. Започвайки от външната страна на лицето, чертаем прекъсната линия до помпона в края на капачката.

Стъпка 9: Нека се заемем с тялото на Дядо Коледа. Вляво от капачката нарисувайте дълга дъга за първата ръка. Добавете къса, успоредна линия вдясно за вътрешния ръб. Свързваме тези две линии в маншета на кожено палто (със същите периодични удари):

Стъпка 10: Добавете ръкавица, използвайки извити линии.

Стъпка 11: Катарамата заема специално място в костюма. За да я нарисуваме правилно, първо маркираме няколко точки в квадрат и ги свързваме с помощта на извити линии. Това създава първия голям правоъгълник. След това нарисувайте същото вътре, но малко по -малко.

Стъпка 12: Начертайте колан от двете страни на катарамата: дълги хоризонтални линии. Колко дълги трябва да бъдат тези редове зависи от вас, тъй като зависи от това дали Дядо Коледа е пълничък или не съвсем.

Стъпка 13: Време е да се появи торбата с подаръци! Вдясно от брадата на Дядо Коледа нарисувайте няколко извити линии за ръката, която стиска същата чанта. Добавете малък триъгълник с линии по -долу, добавете обем към чантата.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави скрийншот на лаптоп?

Стъпка 14: Сега рисуваме лакътя и от брадата до плаката рисуваме с леки удари пухкавите маншети на шубата.

Стъпка 15: Следваме примера на снимката и завършваме козината на Дядо Коледа с пухкави маншети. За да улесните, първо можете да рисувате с прави линии и след това да добавяте щрихи.

Стъпка 16:  Под шубата започваме да рисуваме панталоните на Дядо Коледа и кант за обувките.

Стъпка 17: Начертайте първо две успоредни вълнообразни линии. По -долу, където трябва да бъде подметката, свързваме тези линии с една дъга и добавяме допълнителна (къса). Сега рисуваме дъга, за да придадем обем на ботуша и катарамата (същото като на козината).

Стъпка 18: Тъй като нашият Дядо Коледа стои малко отстрани, ние ще отразим това върху обувката и ще я завъртим надясно. Начертаваме права основна линия и същата допълнителна (самата обувка и нейната подметка).

Стъпка 19: Време е да напълним чантата на Дядо Коледа с играчки и магия!

Начертайте една къса линия първо вдясно, където той държи чантата в ръка. Сега отдясно, с резки и леко прекъснати линии, нарисувайте останалите. Когато рисувате, представете си какви изненади може да има вътре. Размерът на чантата също зависи от вас!

Стъпка 20: Използвайки маркер или химикалка, внимателно проследете очертанията около чертежа. След това изтрийте всички ненужни линии, които остават от молива.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *