Как се рисува дъга

Как се рисува дъга?

Оценете статията: post

Дъгата е един от най-красивите и мистични природни феномени, който може да се види по цял свят. Това е причината да е един от най-любимите мотиви за рисуване. В тази статия ще ви научим как да рисувате дъга по стъпки, като използваме различни техники.

Стъпка 1: Подготовка

Преди да започнете да рисувате дъга, трябва да се подготвите правилно. Вземете лист хартия, молив, гума и цветни моливи или маркери. За по-добри резултати използвайте хартия за рисуване с по-голяма плътност.

Стъпка 2: Начертайте формата на дъгата

Начертайте формата на дъгата с помощта на молива. Начинът да го направите е да използвате кръгла форма като монета или купа, която да поставите на хартията и да използвате молива, за да обходите кръга. За да се уверите, че дъгата е симетрична, използвайте линия, за да я раздели на две равни половини.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се маха гел лак?

Стъпка 3: Използвайте цветни моливи или маркери

Сега е време да използвате цветни моливи или маркери, за да оцветите дъгата. Трябва да изберете цветове, които са в дъговата гама – червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, лилаво. Най-добрият начин да оцветите дъгата е да започнете с червения цвят и да продължите с оранжевия, жълтия, зеления, синия и, накрая, лилавия.

Стъпка 4: Използвайте техника „смущаване“

Техниката „смущаване“ е един от най-добрите начини да придадете на дъгата реалистичен вид. За да използвате тази техника, просто използвайте белия цветен молив, за да разнесете цветовете, като ги прекривате леко с малки кръгчета. Това ще създаде ефект на преливане между цветовете и ще придаде на дъгата по-реалистичен вид.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави бяло вино в бидон?

Стъпка 5: Добавете детайли

Ако искате да направите дъгата още по-реалистична, можете да добавите някои детайли като капки вода. За да направите капките вода, просто нарисувайте няколко малки кръгчета върху дъгата и ги оцветете с бял цвят. Това ще придаде на дъгата вид на мокра повърхност.

Стъпка 6: Подчертайте дъгата

За да подчертаете дъгата, може да използвате черен молив или маркер, за да нарисувате контура на дъгата. Това ще я направи по-ясна и ще изглежда по-реалистично.

Стъпка 7: Завършете рисунката

След като сте доволни от рисунката, трябва да я завършите, като използвате гумата, за да изтриете моливните линии. Можете да добавите и други елементи към рисунката, като облаци или дъждовни капки, за да я направите още по-интересна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *