Как се рисува котка

Как се рисуват котки?

Оценете статията: post

Винаги ли сте искали да се научите как се рисува? В тази статия ще ви обясним, как се рисуват котки.

Рисуване на реалистично котешко лице:

Какво ти е необходимо:

 • Хартия;
 • обикновен молив;
 • гумичка;
 • малко парче суха, чиста кърпа.
 1. Начертайте вертикална линия под лек наклон. Разделете я наполовина с друг ред.
 2. Поставете очите на хоризонталната линия – кръгове с леки разширения към центъра. Начертайте триъгълен нос и уста под тях.
 3. Измерете пространството между центровете на очите и маркирайте точки на хоризонталната линия на същото разстояние от тях. По същия начин поставете точки над и отдолу от пресечната точка на линиите. Точно под горната точка направете белези от центъра на всяко око.
 4. Използвайки тези спомагателни точки, нарисувайте очертанията на лицето на котката. По желание можете да рисувате в долната част на краката. В края изтрийте допълнителните линии.
 5. Смело очертайте контурите на очите, маркирайте, акцентите и нарисувайте зениците. Боядисвайте капчиците, без да засягате акцентите. Засенчете леко очите отвътре около ръбовете, за да изглеждат по -обемни. Начертайте носа по същата техника. Маркирайте устата на животното.
 6. Начертайте очертанията на ивиците над очите и по краищата на муцуната.
 7. След това засенчете ивиците със смели линии по дължината на козината. Начертайте краката и козината на гърдите.
 8. Засенчете останалата част от пространството с по -светли линии, като използвате по -малко натиск върху молива. Не забравяйте за посоката на растеж на козината. За да изглежда котката пухкава, излезте малко извън контурите на рисунката.
 9. Използвайте кърпа, за да смесите леко акцентите, като обърнете особено внимание на ушите, бузите, пространството между очите, брадичката и гърдите.
 10. С помощта на гумата изберете зоните около очите, отстрани на носа и под устата, както и горните контури на ушите. След това подчертайте тъмните кожени ивици и очи с молив, за да ги направите по -видими.
 11. Накрая с фино заточен молив нарисувайте отделни косми. Това ще ги направи по -реалистични. Начертайте мустаци на котката.
ВИЖ ОЩЕ:  Как се рисува човек?

И готово, вашата рисунка е завършена. Надяваме се, че сте се научили как се рисуват котка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *