Как се реже ананас

Как се реже ананас?

Оценете статията: post

Всички обичаме ананас, той е изключително вкусен и полезен. Но знаем ли как се реже ананас?

  1. Взимаме дъска, голям наръбен нож за хляб и малък нож за плодове. Поставете ананаса върху дъската и отстранете дъното и листата заедно с горната част на плода.
  2. Поставяме плодовете върху разрез и отрязваме жилавата кора, като се опитваме да „закачим“ възможно най -малко пулпа.
  3. Резултатът е жълта „бъчва“ с тъмни петна. С малък и остър нож методично премахваме тези тъмни уплътнения.
  4. Разрязваме „цевта“ по дължина на четири части, след което премахваме плътната и влакнеста сърцевина.
  5. Нарежете четвъртинките на плодовете на кубчета или филийки, в зависимост от по -нататъшното им използване.

Нарязаният ананас може да се добавя към салати, месни ястия, студени и топли десерти, сладкиши и пайове.

Можете също така да го почистите красиво: спираловидни шарки

Началото е същото като за „бъчвата“: поставяме я на дъската, отрязваме дъното и шапката с листа.

Слагаме ананаса върху разрез, обелваме го.

Поставяме го от едната страна и изрязваме „очите“ по диагонал, така че да завършим с плътна спирална линия.

Разделяме на четири части.

Отстранете по -светлата и по -твърда сърцевина.

Разделете четвъртините наполовина.

Нарязваме получените заготовки по наша преценка, например на малки парченца.

Женски начин: просто се нарязва на пръстени или кръгчета

Изключително прост метод, който не изисква умения и голяма сила. Това ще бъде особено добре, когато трябва бързо да използвате ананаса за салата или печено.

Процедура:

  1. Отрежете дъното на ананаса.
  2. Нарежете на кръгчета, без първо да почиствате плодовете.
  3. Отстранете кожата от всеки кръг на дебел слой, като се уверите, че тъмните петна остават в почистванията. Ако трябва да запазите месото колкото е възможно, обелете кората с тънък слой и изрежете уплътненията с нож с остър край или специален нож за белене на картофи.
  4. Изрежете дървовидното ядро ​​с кръг.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *