Всички обичаме ананас, той е изключително вкусен и полезен. Но знаем ли как се реже ананас?
- Взимаме дъска, голям наръбен нож за хляб и малък нож за плодове. Поставете ананаса върху дъската и отстранете дъното и листата заедно с горната част на плода.
- Поставяме плодовете върху разрез и отрязваме жилавата кора, като се опитваме да „закачим“ възможно най -малко пулпа.
- Резултатът е жълта „бъчва“ с тъмни петна. С малък и остър нож методично премахваме тези тъмни уплътнения.
- Разрязваме „цевта“ по дължина на четири части, след което премахваме плътната и влакнеста сърцевина.
- Нарежете четвъртинките на плодовете на кубчета или филийки, в зависимост от по -нататъшното им използване.
Нарязаният ананас може да се добавя към салати, месни ястия, студени и топли десерти, сладкиши и пайове.
Можете също така да го почистите красиво: спираловидни шарки
Началото е същото като за „бъчвата“: поставяме я на дъската, отрязваме дъното и шапката с листа.
Слагаме ананаса върху разрез, обелваме го.
Поставяме го от едната страна и изрязваме „очите“ по диагонал, така че да завършим с плътна спирална линия.
Разделяме на четири части.
Отстранете по -светлата и по -твърда сърцевина.
Разделете четвъртините наполовина.
Нарязваме получените заготовки по наша преценка, например на малки парченца.
Женски начин: просто се нарязва на пръстени или кръгчета
Изключително прост метод, който не изисква умения и голяма сила. Това ще бъде особено добре, когато трябва бързо да използвате ананаса за салата или печено.
Процедура:
- Отрежете дъното на ананаса.
- Нарежете на кръгчета, без първо да почиствате плодовете.
- Отстранете кожата от всеки кръг на дебел слой, като се уверите, че тъмните петна остават в почистванията. Ако трябва да запазите месото колкото е възможно, обелете кората с тънък слой и изрежете уплътненията с нож с остър край или специален нож за белене на картофи.
- Изрежете дървовидното ядро с кръг.