Как се реди ламиниран паркет?

Как се реди ламиниран паркет?

Оценете статията: post

Ламинираният паркет е лесен за инсталиране, сравнително евтин и издръжлив, ако се използва правилно. Идеалният избор за самостоятелно сглобяване във вила или апартамент. Само ламинираният паркет „направи си сам“ трябва да бъде строго в съответствие с инструкциите на неговия производител. В противен случай, заедно с красиво покритие, лесно можете да получите подути и неподходящи подове. Нека видим как се реди ламиниран паркет.

Какво ви е необходимо за стилизиране?

Полагането на ламиниран паркет в стая от 15-25 квадратни метра върху завършен под е необходимо за 3-4 часа. Този тип подови настилки се отнасят до „плаващи подове“, които не са здраво закрепени към основата отдолу, а просто лежат върху нея без закрепване. Ето защо е необходимо само да се поставят отделни ламинатни ламели върху замазка или настилка, изработена от панели на дървена основа, като ги свързваме здраво един с друг.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави винен кебап?

За да разберете как се реди ламинат, ще ви трябват следните инструменти:

  • рулетка;
  • чук;
  • молив;
  • ниво на сградата;
  • Ножовка с фини зъбци.

Нищо особено специализирано за монтажа на въпросното покритие не е необходимо. За това също не се изискват специални умения. Повечето домашни майстори са в състояние да се справят с посочения инструмент без проблеми и правилно. Това самостоятелно инсталиране на интериорни врати все още може да причини трудности. С ламинираните подови настилки всичко е много по -лесно.

В допълнение към ламелите на самия ламинат, за да го поставите на пода, ще е необходим и пластмасов филм за хидроизолация. Освен това ще ви трябва подложка от корк, полиетиленова пяна или друг подобен материал. Целта на тази подложка е да увеличи звукоизолацията и да разпредели натоварването от отделните ламинатни дъски към подовата настилка.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се опакова подарък?

Не се препоръчва да се пренебрегва полагането на подложката. Той е снабден с всички инструкции стъпка по стъпка от производителите на ламиниран паркет. Ако не го поставите, веднага можете да забравите за гаранцията за покритие.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *