Как се работи с бутер тесто

Как се работи с бутер тесто?

Оценете статията: post

Бутер тестото е класическо ламинирано тесто на световното сладкарство. Прави се от брашно, вода, щипка сол и масло, някои прости съставки за сложно приготвяне, тъй като бутер тестото е едно от най-сложните теста за приготвяне. Ето защо, след инвестиране на време и отдаденост в кухнята, може да бъде много разочароващо, когато плънката омекне или сплесне тестото и непоправимо развали резултата.

Как да напълните бутер тесто и да го направите правилно

Бутер баничките се пълнят след като са изстинали. С назъбен нож се отварят на две части, все едно са сандвич, като се гарантира, че долната част или основата е по-компактна от горната. И двете ще са хрупкави, но горната ще е по-деликатна на допир. Що се отнася до пълнежа, той може да бъде сладък или солен.

-Сладък пълнеж. Най-класическият пълнеж от бутер тесто е основа от сметана, със слой от бита сметана отгоре и поръсена с канела. Повърхността на бутер тестото се покрива с пудра захар и препечени бадеми. Тези които обичат сладкото, могат да го придружат с горещ шоколадов сос.

Но как да добавите всичко това, без да развалите тестото? Отговорът е в температурата. За да стане хрупкав десертът, е важно да добавите всички студени елементи, особено крема, за да не омекне бутер тестото от топлината. След като добавите пълнежа, следващото нещо е да държите кексчетата в хладилника до момента на сервиране.

-Солена плънка. Ако от друга страна, искате да напълните бутер тестото с нещо солено, като сотирани гъби или спанак, трикът е да комбинирате тези съставки със сметана или малко бешамел, докато получите по-кремообразна консистенция. По този начин ще предпазите спанака или гъбите да пуснат сок и да развалят тестото, което би го направило меко.

Идеалната температура за печене 180 ºC, тъй като позволява равномерно загряване на тестото и плънката и предпазва основата от бутер тесто от омекване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *