как се приема корен от глухарче

Как се приема корен от глухарче?

Оценете статията: post

Знаеш ли как се приема корен от глухарче? Важно е да си запознат, защото ползите от приема му са наистина много!

Глухарчетата, известни още като Taraxacum officinale , са вид цъфтящо растение, родом от Европа, Азия и Северна Америка.

Като член на семейството на маргаритки, глухарчетата са свързани с георгини, бодил, амброзия, маруля, артишок и слънчоглед.

Глухарчетата произвеждат много малки жълти цветя, наречени цветчета, които заедно образуват една цветна глава. След като завърши цъфтежа, цветната глава изсъхва, цветчетата отпадат и се образува семенна глава. След това семето на глухарчето естествено се разпръсква от вятъра … или тези, които искат да вкарат свободно желание.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се играе шах?

Въпреки че глухарчето често се пренебрегва като досаден плевел, той всъщност може да бъде полезно допълнение както към вашата кухня, така и към шкафа ви с лекарства. И коренът, и зеленчуците са пълни със здравословни свойства и могат да се използват за приготвяне на всичко-от чай от глухарче до супер хранителни салати.

Подобно на други корени като репей и ашваганда , коренът от глухарче също има богата история в използването му в традиционната медицина. Всъщност произходът на глухарчето като естествено лекарство може да се проследи чак до 659 г. пр. Н. Е. В древен Китай. Използва се и в арабската, уелската и европейската медицина и се яде суров или се прави на сок или тоник.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се вари царевица?

Традиционните употреби на глухарчето варират от насърчаване на по -добро храносмилане до лечение на черния дроб. Някои индиански племена дъвчат корен от глухарче, за да облекчат болката, докато други задушават листата и нанасят локално, за да облекчат болките в гърлото.

Ползите от глухарче обаче надхвърлят корена. Всъщност листата, семената и цветята от глухарче могат да се използват в различни рецепти и всеки може да се похвали с уникален набор от хранителни вещества и здравословни свойства.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *