Как се приготвя чай от бабини зъби

Как се приготвя чай от бабини зъби?

Оценете статията: post

Tribulus terrestris (бабини зъби) може да се приема под формата на чай или добавка, която може да се закупи в аптеки, природни магазини или онлайн магазини и трябва да се използва под ръководството на лекар или професионален специалист по естествени растения.

За какво служи

Добавката „Бабини зъби“ може да осигури различни ползи за здравето:

-Стимулиране на сексуалния апетит при мъже и жени;

-Подобряване на сексуалното удовлетворение при мъжете и жените;

-Борба със сексуалната импотентност при мъжете;

-Намаляване на пика на гликемията след хранене;

-Подобряват действието на инсулина;

-Намалете инсулиновата резистентност.

В допълнение, някои проучвания показват, че приемането на добавка трибулус терестрис 2 седмици преди интензивни физически дейности може да намали увреждането на мускулите, причинено от упражнения.

 

Как се пие чай от Бабини зъби

Чай от „Бабини зъби“ се пие винаги след хранене, три пъти дневно. През първия ден еднократната доза е три супени лъжици; през втория четири, през третия до седмия пет. Прекъсва се за 10 дни и се повтаря по същата схема. В рамките на една година могат да се правят профилактично по три такива серии, като интервалите между тях са поне по месец-два.

Важно е преди да започнете да използвате добавката tribulus terrestris, да направите медицинска оценка, тъй като дозата може да варира в зависимост от здравословното състояние и възрастта, освен това употребата на тази добавка не се препоръчва повече от 90 дни.

 Възможни странични ефекти

Някои от по-честите нежелани реакции, които могат да се появят по време на лечение с добавката Tribulus terrestris, са стомашна болка, диария, гадене, повръщане, запек, възбуда, затруднения в съня или увеличен менструален поток.

 

противопоказания

Добавката Tribulus terrestris не трябва да се използва при бременни или кърмещи жени, при хора със сърдечни проблеми или високо кръвно налягане и които се лекуват с литий.

 

В допълнение, добавката Tribulus terrestris може да взаимодейства с лекарства за лечение на диабет, като например инсулин, глимепирид, пиоглитазон, розиглитазон, хлорпропамид, глипизид или толбутамид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *