Как се приготвя мурсалски чай

Как се приготвя мурсалски чай?

Оценете статията: post

Всички знаем за полезните свойства на чайовете, затова сега ще ви разкрием как се приготвя мурсалски чай – един от най-вкусните чайове на света. Припомнете си, че полезните свойства на планинския чай се намират в цялото растение, затова използвайте целите клони на растението при приготвянето му. Чаят трябва да се вари, а не да се кипва.

Основна рецепта за приготвяне

Почти всички методи за приготвяне на мурсалски чай се свеждат до една единствена рецепта: В 250 мл. прясна вода, поставете 1 цяла клонка чай. Оставете да заври и оставете да къкри 4-5 минути. Докато се получи характерния за него златист цвят. След това оставете бульона за 10-15 минути да се свари и след това оставете да се охлади. Вашият здравословен чай е готов за пиене! Можете да добавите лъжица пчелен мед и лимон на вкус. Не препоръчваме добавянето на захар, тъй като по този начин целият вкус на чая се губи. За големи количества чай е препоръчително да се използват 3-5 цели стъбла на литър вода.

Чаят се пие без допълнителна термична обработка. Клонките чай се сваряват наведнъж. Повторното варене намалява лечебния ефект до минимум и богатството на вкуса се губи. Билковият чай от мурсала трябва да се съхранява в запечатан стъклен съд, на сухо и проветриво място. Срокът на годност на чая е приблизително 3 години. Следва да се отбележи обаче, че  той постепенно губи ценните си свойства.

Колко да пиете или кога да очаквате ефекта?

Мурсалският билков чай ​​не е вълшебно хапче, след което веднага ще усетите резултат. Не, това няма да се случи. Това е естествена билка, богата на микроелементи. Нужно е време, за да подхраните тялото си и да започнете естествените процеси на възстановяване. Препоръчваме да пиете чай ежедневно в продължение на поне месец. Тогава дори абсолютно здрав човек ще види осезаем ефект: ще се почувства по-весел и енергичен, ще почувства прилив на жизненост. Ако имате някакви нарушения, тогава в зависимост от етапа на вашето състояние се препоръчва 2-4 месеца прием на мурсалски чай. А понякога, при сериозни заболявания, за да получите резултати, трябва да пиете чай в продължение на 6 или повече месеца. Векове наред хората се лекуват с билки и други дарове на природата. Просто бъдете търпеливи и оставете мурсалският чай да възстанови и стартира естествените лечебни процеси в тялото ви.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *