Как се приготвя киноа

Как се приготвя киноа?

Оценете статията: post

Как лесно да сготвим киноа. Киноата е храна, която може да се използва във всякакви диети , предвид нейните свойства и ползи, но добрата й подготовка е от съществено значение.

Със сигурност сте я виждали в супермаркета или на пазара, но нямате представа как да го приготвите. Нова съставка за нас, модерна, бихме могли да кажем, но много хора я използват като основна част от диетата им.

Всичко, което трябва да знаете, за да сготвите лесно киноа

Има няколко цвята киноа. Бялата киноа, ще намерите във всички супермаркети.  Може да откриете известна разлика във вкуса и текстурата, но ползите за здравето са същите. Бялата е по-неутрална, червената и черната киноа са малко по-интензивни и може би по-земни. Само една забележка, червената и черната киноа, се нуждаят от малко повече готвене.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се приготвят аспержи?

До съвсем скоро киноата се намираше в билкари и магазини за хранителни продукти или органични продукти. Семената обикновено се купуват на едро. Сега производството и продажбата на това семе е индустриализирано и можем да го намерим във всеки супермаркет под различни марки.

Въпреки че нейната индустриализация означава, че киноата вече идва чиста, опакована и готова за готвене и консумация, препоръчително е семената да се измият добре, преди да се приготвят .

Как да сготвим киноа

-Готвенето на киноа е просто, много подобно на ориза. За всяка част от киноата се използват две части вода (някои производители препоръчват до три части) . Въпреки че от опит 3 части течност са скандални, две са повече от достатъчни.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се пише есе?

-Трябва да загреем водата със сол. След като водата заври, добавете киноата. Оставете да се готви за около 15 минути, на среден огън, в покрит съд, като винаги наблюдавате семената .

-Веднъж сварена, киноата задържа много вода, затова трябва да я отцедим през фина цедка .

-След това е желателно да го върнем в съда, в който сме го варили, още горещ, похлупваме и оставяме да почине няколко минути. Препоръчително е също така да се проветри с вилица, за да се отделят семките.

Веднъж сготвена, киноата може да се съхранява почти цяла седмица в нашия хладилник в перфектно състояние, след като я оставим да изстине напълно и я поставим в херметически затворен съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *