Как се приготвят скариди

Как се приготвят скариди?

Оценете статията: post

Искаш ли да научиш как се приготвят скариди? Северните, кралските или тигровите скариди се различават по размер и стойност. Като цяло колкото по -големи са ракообразните, толкова по -скъпи са те. Всички видове имат почти същия вкус. Жителите на крайбрежните градове имат късмет: те могат да си купят пресни скариди, но замразените също са подходящи за готвене.

Обикновено скаридите се продават на тегло или се пакетират в торби. Обърнете внимание на срока на годност и външния вид. Ако по черупката има черни петна, продуктът е остарял, а правите опашки показват, че скаридите са били замразени вече мъртви. Колкото по -малко лед има върху ракообразните, толкова по -добре.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се става масон?

За да размразите правилно скаридите, поставете чиния на долния рафт на хладилника и изчакайте ледът да се разтопи. За по -бързо размразяване поставете торбата във вода със стайна температура.

Скаридите могат да се готвят и ядат в черупки, но по -често се използват обелени скариди. За да направите това, трябва да развиете главата, да откъснете краката, да премахнете черупката и да премахнете опашката, като я издърпате към себе си. Ако видите хранопровода на скаридите – тъмна линия по гърба, издърпайте го.

Изплакнете и обелете скаридите, поставете ги равномерно върху чиния и подсушете с хартиени кърпи. Подправете със сол и черен пипер.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се проверява сметка на A1?

Загрейте маслото в тиган и задушете скаридите на силен огън за 1 минута. Обърнете ги, добавете ситно нарязан чесън и оставете да престои още 1 минута. След това разбъркайте и гответе за 2 минути. Поставете скаридите в чиния.

Изсипете вермут и лимонов сок в същия тиган. Оставете да заври, течността трябва леко да се сгъсти. Добавете лимонова кора и нарязан магданоз. Изсипете соса върху скаридите и разбъркайте.

Takitos или flautas е мексиканско ястие като тако, навито на тръби. Пълнежът може да бъде направен от всякакви зеленчуци, а предястието е обичайно да се сервира със сосове.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *