Идеални за следобеден чай, тези целувки с лимонено меренге са идеални с хубава гореща чаша кафе или чай – нека открием тайната как се правят целувки. Само с 4 съставки и с 4 стъпки на метода на приготвяне – те са изключително лесни за направа, а същевременно наистина неустоими.
Как се правят целувки рецепта
Необходими съставки:
– 1 белтък
– 1/4 чаша пудра захар
– 2 1/2 супени лъжици лимонов сок
– пудра захар за сервиране
Изберете всички съставки добре. Те са изключително лесни за намиране – може да ги закупите от всяка голяма верига супермаркети, та дори и от кварталния магазин. Сега нека започнем с направата.
Етап 1: Загрейте фурната до 150 ° C/130 ° C с вентилатор. Постелете 2 тави за печене с хартия за печене.
Етап 2: С помощта на електрически миксер разбийте белтъците, докато се образуват твърди върхове. Добавете пудра захар. Разбивайте 8 минути или докато захарта се разтвори. Много е важно да отделите нужното внимание на този момент, за да станат целувките ви наистина перфектни. Не подценявайте доброто разбиване на белтъците със захарта – това е най-важният момент от рецептата.
Етап 3: Поставете сместа в тръбен плик, снабден с 5 мм набраздена или обикновена дюза. Шприцовайте кръгчета с ширина 2 см на вече подготвените тави, като оставите 2 см между тях за разпръскване. Печете 8 до 10 минути или докато целувките стегнат. Изключете фурната. Оставете да се охладят във фурната с леко открехната врата.
Етап 4 (по желание): Можете да слепите целувките две по две с крем по ваше желание. Така ще се откроите с оригиналност и стил.
Целувките са подходящи за всеки празник или за ежедневна следобедна закуска. Сигурни сме, че няма човек на Земята, който да не обича целувки. Те са толкова леки и топящи се в устата. А самото им приготвяне, както сами се убедихте, не отнема чак толкова много време и усилия.