Пържените филийки са една от най-известните закуски у нас, и въпреки че произходът му е неясен, се смята, че е съществувал още през Римската империя. Те са толкова лесни за приготвяне и толкова вкусни, че е трудно да се намери някой, който да не им се наслаждава. Съставките от които се нуждаете, са много основни и можете да придадете на филийките си различен привкус само с няколко стъпки.
Има много начини да комбинирате пържени филйки, можете да им се насладите със сладко, шоколад или с каквото си пожелаете.
Как да си направим пържени филийки
Продукти:
-Олио или масло
-Яйца
-филийки хляб
-Прясно мляко
-Щипка сол
Стъпки, които трябва да следвате:
1.Разбийте яйцата в купа , разбийте ги и постепенно добавете млякото, и солта
2.Когато всички съставки са интегрирани, потопете хляба във купата и ги оставете да поемат сместа . Това ще отнеме около 30 секунди.
3.Препоръчваме да използвате хляб, който вече е твърд, така че филийките да имат по-голяма консистенция.
4.Сложете тиган на огъня и в него сложете маслото. Изчакайте да се разтопи и изпържете филийките до златисто кафяво от двете страни . Използвайте висока температура, за да направите хрупкави и вкусни.
5.Сега остава само да сервирате! Полейте ги с мед или сироп и ги придружете с каквото ви харесва. Добра идея е да ги намажете със сладко от ягоди, или да сервирате с боровинки или малини.
6.Ако ги обичате солени, може да ги сервирате със сирене, кашкавал, и дори с шарена сол. Ще бъде вкусно!