Как се правят презентации

Как се правят презентации?

Оценете статията: post

Думата „презентация“, въпреки че звучи модерно и стилно, всъщност (в повечето случаи), означава документ от няколко листа (слайдове) с текстова и графична информация. Как се правят презентации, ще ви представим в тази статия.

За да работите, имате нужда от програма като PowerPoint (включена в Microsoft Office, която е инсталирана на повечето домашни компютри).

СТЪПКА 1: Стартирайте PowerPoint и създайте празна презентация

Препоръчвам да започнете създаването на презентация от нулата – това ще улесни разбирането на основните елементи на работата  (за това изберете опцията „Празна страница“).

Ако не са възникнали грешки и PowerPoint работи правилно, трябва да видите документ, който засега се състои само от един слайд (лист).

СТЪПКА 2: добавяне на нови слайдове (листове)

За да направите това, отидете в раздела „Начало“ (или „Вмъкване“ ), щракнете върху инструмента „Нов слайд“ и изберете желаната опция за оформление.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави бабе?

Можете също да промените оформлението на листа: за да направите това, изберете желания лист, след това щракнете върху инструмента „Оформление“ (раздел „Начало“) и изберете ново подреждане на елементите.

СТЪПКА 3: избор на тема и нейната цветова схема

За да инсталирате нов дизайн на презентацията – отидете в секцията „Дизайн“ и изберете една от темите (там има много от тях).

Ще добавя, че за всяка тема има и допълнителни опции за сянка (по -светли, по -тъмни). Можете да зададете сянката в същия раздел

СТЪПКА 4: работа с текст

В това отношение работата с PowerPoint не се различава много от обикновения Word. Изберете лист, след това блок и напишете желания текст в него (можете да вмъкнете вече подготвена информация от същия Word).

Между другото, текстът в блока може да бъде завъртян под определен ъгъл (или дори написан вертикално).

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прехвърля втората пенсия към НОИ?

За да завъртите текста: първо изберете блок, над него ще се появи стрелка, за която трябва да „плъзнете“ в желаната посока с левия бутон на мишката.

За да разберете точно как се правят презентации, и те да бъдат красиви, продължаваме:

СТЪПКА 5: вмъкнете снимки, аудио и видео

И така, за да добавите снимка към презентацията си, отидете в секцията „Вмъкване“ и кликнете върху инструмента „Картини“ .

Избраната от вас снимка се добавя към слайда. Просто трябва да го поставите на правилното място и да регулирате размера (всичко това става с мишката).

Що се отнася до добавянето на видео и аудио: това се прави по същия начин. Първо изберете желания лист, след това отидете в секцията „Вмъкване“ и кликнете върху инструмента „Мултимедия / видео“ (или „Мултимедия / звук“) .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *