Как се правят понички

Как се правят понички?

Оценете статията: post

Задавили ли сте си въпросът поне веднъж, как се правят понички в домашни условия? Днес ще ви разкрием всички тайни, към успешното им приготвяне у дома, така че да забравите за купешките.

Едно от най- важните неща е, че всички съставките трябва да бъдат със стайна температура – яйцата и млечните продукти трябва да се извадят предварително от хладилника и да ги оставите поне 1 час извън него.

Всички знаем правилото за пухкавия кекс, че за да стане пухкав, трябва да пресеем брашното, два пъти, за поничките важи същото правило.

Олиото за пържене трябва да е горещо. Най–добрата температура е 180-200 °C.  Най-лесният начин за определяне на температурата е с термометър. Но ако нямате, можете да капнете малко вода в олиото или да пуснете малко парче хляб. Ако мазнината цвърчи, можете да започнете да пържите поничките.

Пържете поничките по малко, на умерен огън. Олиото трябва да е толкова, че поничките да плуват свободно в него, без да се допират.

Обръщайте поничките от време на време, докато се пържат, така че да покафенеят от всички страни. Пърженето от всяка страна отнема около от 2 до 4 минути.

Готовите понички трябва да са златисто кафяви. Ако отвън са придобили желания цвят, но не са се изпържили отвътре, значи температурата на олиото е била твърде висока. В този случай трябва леко да намалите силата на котлона.

След като са готови, поничките трябва да се извадят с решетъчна лъжица и да се прехвърлят върху хартиена кърпа или парче кухненска хартия, така излишната мазнина ще се отцеди от тях.

Поничките могат да се приготвят и във фурната. В този случай, тестото ви трябва да е меко, и да го разточете на кора с дебелина около 1 см. Използвайте метален ринг за изрязване на поничките, но ако нямате същата работа ще ви свърши и чаша. Ако искате да има дупка по средата, използвате малка капачка от бутилка.

И не на последно място, гарнирайте готовите понички с топинг или пудра захар, по-този начин, вашите домашни понички ще бъдат наистина неустоимо вкусни

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *