Как се правят лехи за пипер

Как се правят лехи за пипер?

Оценете статията: post

Ако до сега не ти се е налагало, може би се интересуваш от това как се правят лехи за пипер.

За да изглеждат зеленчуковите лехи не по -лоши от цветните лехи, поставете ги в центъра на парцела в кръг, докато площта на градината трябва да бъде достатъчно голяма, за да реализира начинанието. Леглата с високи растения ще могат да образуват един вид жива граница, докато ниските растения ще действат като фоново зелено покритие.

За собствениците на малка площ ще бъде удобно да бъдат разположени по радиалната посока или стандартен правоъгълник. При засаждане вземете предвид съвместимостта на културите и правилата за сеитбообращение. Някои градинари дори подреждат своите летни вили под формата на неусложнен орнамент, който изглежда доста впечатляващ, особено от ниска височина. Основното, както вече разбрахте, е да подходите към този въпрос с креативност.

  • Най-често се прави в правоъгълна форма с ширина не повече от 1-1,2 м, това е напълно достатъчно за засяване на 2-3 реда.
  • Ако поставите градинско легло близо до ограда или до стената на сграда, тогава е по -добре да направите ширината в рамките на 60 см. От това ще зависи външният вид на градината и лекотата на грижа за растенията, няма да бъде трудно се достига до центъра.
  • Дължината му зависи от местоположението, като правило, в рамките на 1,8-2,2 m.
  • Разстоянието между тях е 40-60 см, което по-късно може да бъде асфалтирано с плочи или дъски.

Както вече сте могли да видите, изграждането на градинско легло е съвсем просто, по -трудно е да се подготви почвата за засаждане със собствените ви ръце:

  • Площта, задръстена със строителни отпадъци, се почиства, разхлабва и се добавя нов обработваем слой.
  • За да направят леглата красиви, те очертават бордюри, завиват и опъват канапа.
  • Копайте първо с лопата по протегнатия низ възможно най -дълбоко.
  • Работете вертикално с лопата, за да създадете ясна граница, разделяща изкопаната площ и в непосредствена близост до нея, като по този начин вкопавате в ново легло.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *