Как се правят крутони

Как се правят крутони?

Оценете статията: post

Приготвянето на крутони за салати, освен че им придава много наситена хрупкава нотка, служи и за оползотворяване на остатъците от хляб.  Но не само това, те допускат и много видове вариации, в зависимост от подправките, които използвате, за да ги направите, така че можете да ги използвате, за да подсилите всеки вкус в салатата. От класическия хляб с олио, с чесън, магданоз, розмарин… или дори с нотки на домат и риган.

Можете лесно да си направите крутони за супи и кремове , както и за някои салати .

Всеки хляб , включително и еднодневен, е подходящ за приготвяне на крутони. Няма значение дали е бяло, пълнозърнесто, ръжено и т.н. Важното е да няма мухъл и да е в добро състояние.

-Хлябът се нарязва на малки кубчета.

-Намажете кубчетата в тава с малко зехтин или масло, след което разбъркайте. Ако искате напълно диетични крутони , не слагайте никаква мазнина в тях.

-За да станат златисти и хрупкави крутоните, загрейте фурната на 180 градуса, докато режете хляба. Поставете тавата с нарязаните кубчета във фурната, когато се смени цвета, изключете фурната и оставете крутоните да изсъхнат напълно, докато изстине.

-Можете да приготвите крутони с различни подправки, за да обогатите вкуса на супата, ястието или салатата, към която ще ги добавите.

-Крутоните са много вкусни , ако се приготвят с много малко мазнина и сол. Те дори придружават бирата и са перфектен заместител на пуканките за следобедите на дивана пред телевизора.

-Можете също да направите крутони в тиган. Нарежете хляба на кубчета и го запържете в тефлонов или нормален тиган.

-Някои маслени крутони можете да приготвите с 200 грама хляб от предния ден, половин чаша мляко, 2 супени лъжици масло и сол на вкус. Разбира се, хлябът се нарязва на кубчета.

-Кубчетата се заливат за кратко с прясното мляко и се запържват в маслото при непрекъснато бъркане до образуване на хрупкава златиста коричка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *