Как се правят кисели краставички

Как се правят кисели краставички?

Оценете статията: post

Киселите краставички са вкусна и популярна добавка към много ястия, а в този статия ще научите как да ги приготвите в домашни условия. Ще започнем с обяснение на техниките и материалите, необходими за процеса на киселене, след което ще обсъдим различните начини за подготовка на краставички, включително използването на различни подправки и маринати. След това ще разгледаме някои от най-често срещаните въпроси, свързани с киселите краставички.

Техники и материали за киселене на краставички

Избор на краставички

Първата стъпка за киселене на краставички е да изберете правилните краставички. Те трябва да са свежи и без забележими повреди. Най-добре е да изберете краставички с по-тънка кожа, тъй като по-дебелите краставички могат да бъдат твърде твърди след киселене.

Сол

Солта е необходима за процеса на киселене на краставички. Използвайте морска сол или косерна сол, която не съдържа добавки като йод.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави кренвирш?

Подправки

Подправките могат да допълнят вкуса на киселите краставички. Можете да използвате различни видове подправки, като черен пипер, семена на мушкато, кориандър, джинджифил, чесън и магданоз.

Буркани за киселене

Използвайте големи стъклени буркани за киселене на краставички. Уверете се, че бурканите са напълно чисти и добре измити.

Подготовка на краставички за киселене

Препариране на краставички

Започнете като измийте краставичките и отрежете краищата им. Ако искате, можете да ги нарежете на половинки или на резени.

Солене на краставички

След като препарирате краставичките, ги сложете в голяма купа и поръсете със сол. Използвайте около 2 супени лъжици сол за 1 кг краставички. Разбъркайте краставичките, за да се разпредели равномерно солта и оставете да почиват за около 2 часа. Това ще помогне на краставичките да отделят излишната течност.

Измиване на краставички

След като краставичките са починали в сол, измийте ги добре под течаща вода. Уверете се, че сте отстраните всички остатъци от сол.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се разпознават признаците на диабет: Ръководство за ранно откриване

Подготовка на марината

За да подготвите маринатата, в голяма купа смесете вода, оцет, захар и подправки по вкус. Разбъркайте добре, докато захарта се разтвори напълно.

Поставяне на краставичките в буркан

След като краставичките са измити и маринатата е готова, започнете да слагате краставичките в голямите стъклени буркани. Добавете подправки, ако желаете, и залейте краставичките с марината. Уверете се, че краставичките са напълно покрити с марината.

Киселене на краставички

След като сте затворили бурканите, поставете ги на топло и тъмно място за около 3 до 7 дни. Количеството време, необходимо за киселене на краставичките, зависи от температурата на мястото, на което ги съхранявате. През това време краставичките ще претърпят процес на ферментация и ще станат кисели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *