Как се правят картофени кюфтета

Как се правят картофени кюфтета?

Оценете статията: post

Това е една от любимите ни храни. Не изисква скъпи продукти и много време. Споделяме с вас, как се правят картофени кюфтета:

За картофени кюфтета, ще са ви нужни:

– 4 картофа;

– 2 супени лъжици масло;

– 50 г заквасена сметана;

– 30 грама твърдо сирене;

– 2 супени лъжици растително масло;

– Копър;

– сол, черен пипер, кимион на вкус.

Как да приготвим картофени кюфтета:

Обелете картофите, измийте и след това сварете в подсолена вода, след това източете водата и смачкайте картофите. След това трябва да добавите масло, сирене, подправки, кимион и заквасена сметана към картофите.

Разбъркайте старателно всички съставки. Сега от сварената картофена маса е необходимо да се оформят средно големи топчета и да се поставят в олио, което трябва да заври. Запържете картофените кюфтета до златисто кафяво.

Готовите кюфтета сложете в чиния и украсете със стрък копър преди сервиране.

Бонус рецепта за картофени кюфтета на фурна:

Необходими продукти:

  1. Картофи – 1 кг.
  2. Яйца – 3 бр.
  3. Сирене – 200 гр.
  4. Брашно или галета за овалване
  5. Черен пипер
  6. Чубрица
  7. Сол
  8. Олио

Начин на приготвяне на картофени кюфтета на фурна:

За да приготвите картофени кюфтета на фурна изберете един килограм средно големи картофи. Измийте ги и ги сложете да се варят в подходящ съд без да ги белите. След като се сварят, дръпнете ги от огъня, изсипете водата и оставете картофите да изстинат без да ги заливате със студена вода. След като са изстинали добре, обелете картофите, сложете ги в подходяща купа и размачкайте много добре. Добавете натрошеното сирене и разбъркайте. Опитайте сместа и, ако не достатъчно солена добавете сол според вашия вкус. Прибавете едно яйце, стрийте супена лъжица чубрица и поръсете със смлян черен пипер. Разбъркайте всичко това до получаване на хомогенна смес.

От готовата смес оформете кръгли кюфтенца. Вземете една тава и покрийте с хартия за печене. Намажете хартията с малко олио. Разбийте двете яйца в купичка. Започнете да редите картофените кюфтенца в тавата, като преди да ги сложите в нея ги оваляйте първо в брашното, след това ги потопете в разбитите яйца и накрая ги оваляйте в галетата. Печете картофените кюфтенца в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване на апетитна червена коричка. Ако фурната която използвате е с вентилатор намалете градусите на 170.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *