Тези бухтички са от категорията „смърт до фигурата“, защото са много калорични. Но какви са тези калории в сравнение с неземния вкус и аромат. Тестото е най -деликатното, пухкаво, като захарен памук, не много сладко. В тази статия ще ви разкажем как се правят бухти.
Бухтите се пекат в няколко европейски държави, тъй като някога са били част от една държава – Австро-Унгарската империя. Но именно австрийските се сервират с топъл ванилов сос. Има бухти без пълнеж (също като кифлички), както и с извара или сладко.
Съставки:
- брашно 250гр
- топло мляко 125 мл
- жълтъци 3 бр
- пресована мая 16g
- масло 50гр
- захар 50гр
- сол 1/2 ч.ч
- сладко от ябълки 150гр
- 1/2 лимон
- пудра захар
Така че нека започнем:
Изсипете топло мляко в купа, добавете чаена лъжичка захар и натрошете маята. Разбъркайте всичко добре и веднага щом маята започне да ферментира, изсипете в купа с брашно, жълтъци, сол, лимонената кора, начукана до бяло със захар и омесете тестото.
Омесете в тестомесачка по следната схема: 2мин. при ниска скорост, 4 минути при средна скорост. След това добавете разтопено масло и омесете на висока скорост до красиво, лъскаво тесто. Намажете купата с растително масло, сложете нашето тесто разточено на топка, покрийте с фолио и оставете за 2 часа на топло място. Омесвате още веднъж след час престой. Тестото ви трябва да е 2,5 пъти по -голямо.
Разстилате готовото тесто върху работната повърхност и го разделяте на 10-12 равни части. Получавате 560 г тесто, което е около 47 г от 12 бухтички. Покрийте с фолио и оставете да престои при 35 ° С за 90 минути. След което бухтичките се изпържват в силно олио, изваждат се и се оставят върху попивателна хартия да се отцеди олиото. Отгоре се намазват със сладко и се поръсват с пудра захар. Готови са за сервиране топли или охладени.