как се прави

Как се прави?

Оценете статията: post

Въпросът: Как се прави еди си какво винаги ще си остане един от най-често задаваните. Защото точно чрез него всички ние можем да научаваме много любопитни неща. Колкото и да знаем, колкото и да учим през живота си, винаги ще има моменти, в които ще питаме: „Как се прави?“. Защото, известно е, колкото повече научаваме, толкова повече разбираме, че знанието е необятна Вселена.

Как се прави сладолед, баница, вкусно ястие, резюме, есе, разсад – въпросите могат да бъдат безкрайни.

Затова днес решихме да попитаме нещо, което ще направи този свят малко по-добро място за живеене, а именно – как се прави добро.

 

От детството сме научени колко е важно да бъдем добри. Стереотипните нагласи са натрупани в главите ни отстъпвай, помагай, предлагай. Ето и някои важни неща, които трябва да знаем, относно помощта към другите.

Помагайте само когато имате възможност

ВИЖ ОЩЕ:  Как се правят печени, люти чушки в буркани?

С други думи, не се опитвайте да помогнете на някого, ако вашите действия са в ущърб на вас самите. Човекът не е толкова всемогъщ, колкото си мислите. Вашите ресурси – енергийни, физически и финансови – са ограничени. Ако не изчислите силите си, опитвайки се да спасите удавник, вие сами рискувате да стигнете до дъното. Запомнете: първо трябва да отчетете проблемите си и едва след това предлагате помощ на хората около вас. И още по -добре – да не се бъркате в неподходящ момент и да помагате само, когато сте изрично помолени.

Анализирайте всички възможни рискове

Не бива да се надявате наивно, че след вашата помощ човек ще ви бъде благодарен до края на живота си и вашата карма ще бъде изчистена. Преди да предложите вашата помощ, опитайте се да си представите какво може да се обърка и как вашето решение ще ви се отрази.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се свиква Велико народно събрание?

Не забравяйте да се погрижите за емоционалното си състояние

Може да решите, че тази фраза звучи леко цинично, но трябва да изчислите правилно силата си. Вашата енергия и вашето време трябва да са достатъчни преди всичко за решаване на вашите проблеми и проблемите на вашите близки – роднини, приятели и партньор. Ако помагате на всички около вас, рано или късно това ще се отрази на емоционалния ви фон.

Не очаквайте благодарност

По -точно, добре е, ако я получите. Но бъдете честни със себе си: това не винаги е така. Човек може да не оцени емоционалните ви импулси или да ви обвини, че сте влошили нещата. Не го приемайте лично. Просто направете заключение: струва ли си следващия път да направите същото или е по-добре да стоите настрана от човек, който не оценява вашата доброта и грижа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *