Как се прави шницел

Как се прави шницел?

Оценете статията: post

Омръзнало ли ви е от купените шницели, знаете ли как се правят шницели в домашни условия? Трябва да знаете, какво е най-подходящото месо за шницели – и то е свинското, и по-точно свинско филе.

Вратът, плешката, ребрата не са подходящи за приготвяне на класически свински шницел, изискват по-дълго време за готвене.

Паниран шницел

Класическият свински шницел трябва да има плътна, вкусна, хрупкава златиста панировка – един от отличителните белези на добрия свински шницел. Шницел без панировка става на котлет.

Панировката за класическия шницел се състои от три части: брашно, яйца и галета. Нарязаното на филийка свинско филе, се начуква с помощта на кухненско чухче. След това месото трябва да се подсуши добре, за да може брашното да полепне добре по-него. Можете да използвате всяко фино брашно, чийто вкус харесвате: пшенично, оризово, царевично, нахутено. Можете дори да го смесите с нишесте или да го замените напълно. Ако искате, добавете подправки към брашното, те ще направят шницела по-вкусен. И не забравяйте внимателно да изтръскате излишното, така че слоят брашно върху месото да е тънък и равномерен.

Вторият слой панировка за шницела е яйцето. То трябва да е много добре разбито и за предпочитане в него е добре да се добави, малко разтопено масло.

Третия слой от панировката е галетата. След като вече сме оваляли добре в брашно, а после в яйце, накрая шницела трябва да се отупа добре и в галета. Най-надеждният вариант е да си направите сами галета за паниране на шницел. За да направите това, нарежете бял хляб без корички на кубчета и изсушете във фурната или в микровълновата, без да чакате цвета да се промени. Смелете охладените сухари в кухненски робот в импулсен режим или прекарайте през месомелачка или натрошете с точилка до трохи, която лично ви харесва, от зърно от елда до грис. Към трохите добавете настъргано твърдо сирене или натрошени ядки, сусам или малки зърнени люспи.

Изпържете панирания шницел в силно сгорещо олио, до зачервяване. Сервирайте с гарнитура по желание.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *