Как се прави чийзкейк

Как се прави чийзкейк?

Оценете статията: post

Приятели, бихме искали да споделим с вас една класическа рецепта за приготвяне на популярния американски десерт, наречен „Чийзкейк“ – представяме на вашето внимание как се прави чийзкейк. Точно по този начин се приготвя класически чийзкейк в Америка. Оказва се нереално вкусно!

Продукти (за 8 порции)

  • Бисквитки (всякакви ронливи) – 300 g
  • Крема сирене (рикота; в идеалния случай Филаделфия) – 500 g
  • Сметана 35% – 200 g
  • Яйца – 4 бр.
  • Масло – 100 гр
  • Захар – 5 супени лъжици.
  • Лимон (кората) – 0,5-1 бр.
  • Ваниля – 1 саше (на вкус)
  • За декорация (по избор): Пудра захар и пресни плодове (например ягоди)

 

Смелете бисквитките до фин прах. Разтопете маслото на водна баня. Разбъркайте бисквитките с 1 с.л. лъжица захар, добавете масло, разбъркайте старателно. Покрийте тава за печене (най-добре е да е форма за печене 22 см) с хартия за печене. От получената маса направете основа за чийзкейк във формата за печене и я поставете във фурната, предварително загрята до 170 градуса, за 10 минути. Докато основата е във фурната, пригответе пълнежа със сирене. За да направите това, разбийте яйцата с 4 супени лъжици захар, добавете сметаната, ванилията и кората от половин лимон. Към получената маса добавете крема сиренето и разбийте всичко добре с бъркалка, докато се получи хомогенна консистенция. Полученият крем (може да е доста течен, не се притеснявайте) се изсипва върху подготвената основа и се поставя във фурната.

Внимание! Чийзкейкът трябва да се пече във фурна на водна баня при температура не повече от 150 градуса за 70-80 минути.

Сложете готовия чийзкейк в хладилника за няколко часа или по-добре за една нощ. Украсете чийзкейка (например с пудра захар и пресни ягоди) преди сервиране и извадете от формата.

Сигурни сме, че няма да останете разочаровани от неустоимия вкус на този страхотен десерт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *