Всяка страна в света има своя собствена кухня, която се е развивала през вековете. Тук се обръща голямо внимание на здравословните напитки. И така, има няколкостотин рецепти за приготвяне на чай с джинджифил, но те имат същото значение – за да получите максимална полза, вкус и аромат от чудотворния корен.
Как правилно да си направил чай от джинджифил:
Резултатът, който означава вкуса и аромата на чая, зависи от качеството на корена на джинджифила . Тя трябва да бъде със среден размер, плътна текстура, без гнила или друга неприятна миризма, без повреди и следи от мухъл.
Пресният корен трябва да се обели. По -добре е да направите това с керамичен нож. Почиства се само парчето, което е необходимо за приготвяне на чай, останалото се поставя в хладилника. Можете да смилате съставката с неметално ренде или да използвате нож, за да я нарежете на тънки филийки.
Ако рецептата включва подправки и билки, те се смилат добре в хаванче, смесват се и едва след това започват да се готвят. За да приготвите правилно чай от джинджифил, трябва да използвате керамични съдове.
Всеки метод за приготвяне на чай от джинджифил има свои собствени правила, които трябва да се спазват, за да се получи здравословна и вкусна напитка. При всеки вариант е важно да се спазват пропорциите на съставките и водата, за да не се навреди на тялото и да се получи максимално удоволствие.
Тази опция не се различава много от приготвянето на обикновен чай. Пропорции:
- 200 мл вряща вода;
- 1 ч.ч пресен джинджифил;
- 1 ч.ч черен чай.
Джинджифилът се използва пресен, може да се нарязва на тънки филийки (2-3 парчета). Първо изсипете чаените листа в керамична или стъклена чаша. След 1-2 минути сложете филийките джинджифил, настоявайте още 1-2 минути. Чаят е готов. За да се спести време, такъв чай може да се приготви веднага след събуждане, той ще се влее перфектно в затворена чаша, докато се извършват всички сутрешни хигиенни процедури. В този случай чаените листа се заливат с вряща вода заедно с резенчета джинджифил.