Френските макарони са едни от най-представителните и познати сладкиши. Тези малки сладки хапки във формата на бисквитен сандвич с различни пълнежи и невероятно ярки цветове завладяха сладкарниците по света.
Как се правят френски макарони
-Пресейте бадемовото брашно и пудрата захар в купа 4-5 пъти, докато не останат едри частици от бадемовото брашно.
-След като сместа се пресее се запазва.
– За да изпечем макароните имаме две възможности, или да купим някои специални подложки, които съществуват, за да направят макарони с кръгла форма върху незалепваща подложка, или да нарисуваме кръгове с диаметър около 3 см върху лист пергаментова хартия за печене.
-В голяма суха купа добавете белтъците и разбийте с миксера на висока скорост за около 1 минута.
-След това постепенно добавяме рафинираната захар и разбиваме още 3 минути.
-Когато това време изтече, нашите белтъци вече ще образуват върхове, знак, че са събрани, в който момент ще добавим капчиците оцветител и ваниловата есенция. Багрилото, което добавяме, ще варира между 2 и максимум 10 капки, в зависимост от интензитета на цвета, който търсим.
-Разбиваме около 30 секунди, докато цветът се интегрира.
Добавете бадемовото брашно
-Сглобените и оцветени белтъци преместихме в голяма купа и добавихме 1/3 от бадемовото брашно + пудрата захар, която бяхме запазили.
-С шпатула правим някои заобикалящи движения, за да интегрираме всичко.
-Добавете още една трета от брашното и продължете да правите много плавни обгръщащи движения.
-Накрая добавете останалата част от бадемовото брашно и правете плавни обгръщащи движения, докато всичко се смеси добре.
– Напълнете торбичката
-Взимаме сладкарски плик с накрайник номер 12.
-Поставяме върху широка и висока чаша, за да можем по-лесно да изсипваме тестото в ръкава.
-Напълваме ръкава с тестото, което направихме.
Правим корите на макароните
– Със сладкарския пош слагаме тестото върху кръговете, които сме начертали или върху рогозката, за да направим макарони, като оставяме малко поле, защото се разширяват малко.
– Оставете макароните да изсъхнат на въздух в тавата, докато повърхността им изсъхне и не залепват по пръстите ви.
Изпичаме макароните
– Трябва да загреем фурната предварително за 15 минути на 150ºC.
– Поставяме тавата в горната половина на фурната (втората водача отгоре) и печем около 10-15 минути.
– Макаронът трябва да е с твърда повърхност отвън, а в основата ще видите, че има грапава повърхност, която не трябва да слиза при печене.
– След като са готови ги извадете от фурната и ги оставете да изстинат напълно в същата тава.
Макароните могат да бъдат напълнени по наш вкус, със сладко или пълнеж, който харесваме.