Как се прави торта

Как се прави торта?

Оценете статията: post

Приготвянето на домашно приготвени сладкиши не е просто време, прекарано в кухнята, а цял приказен ритуал! А домашно приготвената торта винаги е чудесен подарък, направен с любов, но как се правят торти?

Тази проста рецепта за вкусни домашни печени изделия е перфектна и ако търсите успешна рецепта, това е тази за вас. Деликатното и ефирно тесто за бисквити се приготвя много лесно, както и много бързо се пекат малки сладкиши от него. А още по -лесно е да приготвите вкусен крем на база заквасена сметана с добавка на кондензирано мляко. Това е практически всичко! Остава да намажете бисквитените сладкиши с въздушен крем, да ги поставите под формата на пързалка, ако желаете, преплетени с любими плодове.

Бисквитна торта със заквасена сметана и пресни плодове – лесна и бърза за приготвяне. Това е чудесен вариант за нежни и сочни домашни сладкиши, които винаги се получават без проблеми. Готвенето на успешна пандишпанова торта с плодове няма да отнеме много време и ще донесе много положителни емоции на вас и на тези, които ще я опитат.

ЗА ТЕСТО:

Яйце 5 бр.

Захар 200 гр.

Брашно 220 гр.

Бакпулвер 1 ч.ч

ЗА КРЕМА:

Заквасена сметана 700 мл.

Кондензирано мляко 1 кутия.

Плодове

  1. Комбинирайте яйцата със захарта и разбийте с миксер за 7-10 минути до получаване на пухкава хомогенна маса.
  2. Добавете брашно и бакпулвер към тестото, разбъркайте.
  3. Върху лист за печене, намажете тестото на разстояние един от друг със супена лъжица и изпечете бисквитените сладкиши във фурна, предварително загрята до 180 градуса до светло златисто кафяво, около 7 минути. Готовите бисквити трябва да пружинират при допир.
  4. Разбийте заквасената сметана с кондензирано мляко на буйна сметана.
  5. Смажете бисквитените сладкиши със сметана, подредете ги една върху друга под формата на пързалка. По желание тортата може да бъде наслоена с всякакви плодове и да се излее с шоколадова глазура.
  6. Поставете тортата в хладилника за няколко часа, за да се накисне добре. Сега нарежете на парчета и сервирайте. Добър апетит!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *