Как се прави тирамису

Как се прави тирамису?

Оценете статията: post

Тирамису е един от най-популярните десерти в света, който произлиза от Италия. Този сладкиш е направен от слоеве от савоярди, крем от маскарпоне, захар и яйца, както и кафе или какао. Тирамису е много лесен за приготвяне, но изисква точно следване на рецептата. В тази статия ще ви покажем как да приготвите тирамису стъпка по стъпка.

Преди да започнем да правим тирамису, е необходимо да закупите следните продукти:

  • 500 грама маскарпоне
  • 3 яйца
  • 100 грама захар
  • 24 савоярди
  • 250 мл кафе или еспресо
  • 1 супена лъжица какао на прах

Стъпка 1: Приготвяне на кафето

За да приготвите кафе за тирамису, трябва да се използва кафе или еспресо, което е много силно. Вземете 250 мл кафе или еспресо и го оставете да изстине.

Стъпка 2: Приготвяне на крема

След като кафето е готово, започнете да правите крема. Вземете маскарпонето и го сложете в купа. Добавете 100 грама захар и разбийте добре с помощта на миксер. Оставете крема на страна.

Стъпка 3: Приготвяне на яйчния крем

Отделете белтъците от жълтъците на трите яйца. Вземете белтъците и ги сложете в купа. Разбийте ги до получаване на пяна. Добавете жълтъците в пяната и продължете да бъркате, докато получите гладък крем.

Стъпка 4: Сглобяване на тирамису

Сега ще сглобим тирамису. Вземете плосък съд или тава и го намажете с крема от маскарпоне.

Стъпка 5: Слагане на първи слой от савоярди

След като сте готови с крема от маскарпоне и яйчния крем, може да започнете да слагате първия слой от савоярди. Аранжирайте савоярдите на равни разстояния върху крема от маскарпоне.

Стъпка 6: Поставяне на крем

След като поставите първия слой от савоярди, е време да поставите крем върху тях. Разпределете крема от маскарпоне върху първия слой савоярди. Повторете процеса с яйчния крем и оставете тирамисуто за около 30 минути в хладилника.

Стъпка 7: Прибиране на тирамисуто

След като тирамисуто е готово, можете да го приберете. Посипете горния слой на тирамисуто с какао на прах. За по-добър вкус, можете да добавите нарязани парчета от шоколад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *