Как се прави таратор

Как се прави таратор?

Оценете статията: post

Киселото мляко е една от най-добрите храни, които можем да включим в диетата си ежедневно. Има много кухни, в които той е незаменим в ежедневната диета и се превръща в герой на много ястия, като тази здравословна рецепта за таратор, студена българска супа с кисело мляко.

Това е много просто ястие за приготвяне, идеално за лятото, освежаващо и леко , но в същото време питателно. Има малко по-различни варианти, а хубавото на рецепти като тази е, че могат да бъдат модифицирани по наш вкус.

Съставки за 2 порции

250 г кисело мляко, 300 мл вода, 1 малка краставица, 1 скилидка чесън, 2-3 супени лъжици наситнен пресен копър, 1 шепа орехи, черен пипер и сол.

Как се приготвя таратор

Обелете краставицата и я нарежете на много малки парчета , като по желание изхвърлите вътрешните семки, въпреки че лично аз не смятам, че е необходимо. Отстранете вътрешността на сърцевината на скилидката чесън и я нарежете много ситно.

Подредете двете съставки в купа. Киселото мляко се разбива добре на крем и се добавя към краставицата. Добавете вода, като разбърквате малко по малко, докато се получи гладка текстура на супата, нито прекалено течна, нито прекалено гъста.

Счупете орехите и ги накълцайте или смелете добре. Накълцайте пресен копър. Добавете и двете към супата и подправете на вкус. Оставете да почине в хладилника поне 1 час.

С тази чудесна рецепта за таратор може да се насладите като предястие между храненията или като първо ястие на обяд или вечеря. На места се сервира в чаши със сламки, но може да се яде и в купички с лъжица. Много е освежаващо и се чувства страхотно в горещ ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *